به گزارش ” صبح رابر” سالهاست که خیابانها و کوچههای رابر با اسم شهدا حک شده بود ،نام شهید بر سر کوچه و خیابان خودنمایی می کرد.
شاید این نشانه ای باشد، که همان طور که رهگذران را از اشتباه و گمراهی نجات می دهد، به ما نیز این تذکر و یاد آوری را می دهد که یادمان نرود، آرامش و آسایش امروز ما حاصل رنج ها و زحمت های همان شهدایی است که نامشان بر خیابان ها و کوچه های ماست.آری شاید این نامگذاری ها برای همین باشد که راه گم نشود، مناسبتها همیشه هم بهانههای خوبی نیستند بهخصوص اگر یادآور از دست رفتنها و غربتها باشند، بعد از شهداء یادواره های زیادی برای شهدا ء برگزار کرده ایم!
بعد از شهداء و کوچه ها و خیابان هایمان را به نام شهیدان مزین کرده ایم!در هر همایش و برنامه و مراسم از شهداء هزینه کردیم!به دیدار خانواده شهدا رفته ایم با عناوین مختلف واز طرف ادارات گوناگون!گلزار شهدا را بازسازی و زیبا سازی کرده ایم!هر فضایی در شهر خالی باشد تصویر از یک شهید را بر آن جا حک کرده!سایت و وبلاگ و فضای مجازی بسیاری به یاد و نام شهداء راه انداخته ایم!
اما چرا اخیراً معابر و کوچه های شهرستان رابر که نام شهدای دفاع مقدس است، عوض می شود و با اعداد شماره گذاری … روی آن گذاشته می شود.شهیدان زینت بخش کوچه ها وخیابان هایمان هستند شهداء بعنوان ستارگان آسمان درخشان حرکت اسلام ازسا لها به مصداق چراغ هایی برای روشنگری وهدایت جامعه به شمار می آیند . اینان کسانی بودند که امام بر بازوانشان بوسه و به وجودشان افتخار می کرد.
بدون شک از مهم ترین دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس می تواند حفظ نظام اسلامیمان باشد که با از خود گذشتگی شهدا به دست آمده است در این میان ترویج روحیه ایثار وشهادت بعنوان یکی از شاخص های این دستاورد بشمار می آید که هم چنان اهمیت وجایگاه ویژه خود را برای همیشه حفظ خواهد کرد .
از اقداماتی که طی سالهای گذشته در این راستا صورت گرفته بود نام گذاری کوچه ها ، خیابان ها ومیادین بنام شهدای والامقام بود که برای لحظاتی کوتاه هم، اذهان مردم را به ایثار واز خود گذشتگی این عزیزان متوجه می ساخت .
متأسفانه برخی اقدامات حذف اسامی شهدای عزیز از معابر شهر که در حال اجراست و با نهایت تأثر این اقدام تأمل برانگیز در شهر ستان رابر دل خانواده معظم شهدا و رزمندگان سالهای دفاع مقدس را به درد آورده است .
هیچ توجیهی نمی تواند مردم را راضی به آن نماید که اسامی شهدای والامقام شهرمان را که سالهای سال با آن مأنوس هستیم با اسامی دیگری تغییر دهیم .
امید است شهرداری رابر با اقدامی انقلابی مجدداً اسامی شهدای والامقام را به معابر ها برگرداند .
قابل توجه اینکه شهرداری بیشتر شهرستانهای استان کرمان وبرخی شهرها نه تنها اسم شهدای والامقام را تغییر نداده بلکه با چاپ تصویر آنان در ابتدای کوچه ها وخیابانها یاد وخاطره آنان را هم چنان برای نسل امروز نگه می دارد.
ولی از آنجایی که شهدای والامقام دیگر در این کوچه سکونت داشته اند تصویر این شهدای والامقام نیز در ورودی این کوچه نصب شده است .
نامگذاری کوچه ها و خیابانهای شهرها به نام این شهدای عزیز، کوچکترین کار برای ماندگاری اسم و کار بزرگشان در دلها و اذهان ما مردم است و یک نوع ادای دین کوچکی در مقابل ایثارگری شهدا انجام شده بود ،چرا که آرامش و پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور مرهون ایثار و شهادت شهدا و ایثارگران و آزادگان گرانقدر و صبر و استقامت خانواده های معظم آنان است اما چرا اسامی شهدا ی دفاع مقدس از روی معابر و کوچه ها حذف می کنید؟!
مقام معظم رهبری در بیاناتشان مکرر فرموده اند: زنده نگه داشتن خون شهدا، از خود شهادت کمتر نیست.
یکی از شهروندان رابری می گوید : اسامی شهدایی که برای کشور و اسلام جان خود را از دست داده اند، برای ما ارزش بسیار زیادی دارد.” اسم شهید را از یک مکان برداشتن و نام دیگری گذاشتن، خوب نیست
وی ادامه داد : نام گذاری اسم شهدا نه تنها در مورد میادین بلکه در مورد هر گذرگاه اعم از کوچه یا خیابان نیز رواج داشت. اما چرا مسئولان شهر تصمیم گرفتند، نام گذاری تمام کوچه ها، خیابان ها و میادین براساس نظم و گاه بدون دلیل خاص تنها به این خاطر که نامی داشته باشد، با سرعت هر چه تمام تر اجرا کنند، اما علت این سرعت عمل در نام گذاری کوچه های شهر چه بود؟ چرا بر اساس اعداد اسامی کوچه ها شماره گذاری شده اند ، شهرستان رابر با وجود ۳۶۵ شهید ،معیار نام گذاری کوچه ها و خیابان ها در شهرداری چه بوده است؟
این مسائل مطرح شده از جمله سؤال هایی است که هر ذهن پرسشگری به دنبال یافتن پاسخ آن است…
یکی دیگر از شهروندان می گوید: به نظر من نام گذاری های قدیمی موجه تر بود به طوری که نام یک کوچه یا خیابان آن قدر برای مردم شهر ملموس و مسجل بود که هنوز هم مردم از نام های قدیمی برخی محلات استفاده می کنند. اما شهرداری باید برای نام گذاری محلات و کوچه ها از اهالی همان محله نظرسنجی می کرد و حتی اگر این موضوع وقت گیر و نشدنی است حداقل با کمی تحقیق راجع به کوچه یا خیابان مربوطه و نگاهی به تاریخچه آن محله، نام گذاری ها را انجام می داد.
یک شهروند دیگر می گوید: شیوه نام گذاری اخیر کوچه در رابر، روش صحیحی نیست بهتر است مسئولان تمهیداتی بیندیشند که نام کوچه ها و معابر با شهرستان شهید پرور رابر هماهنگ باشد
یکی از فرهنگیان شهرستان می گوید : نام گذاری معابر، خیابان ها و میادین در کمیته نام گذاری که زیر مجموعه ای از کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر است انجام می گیرد و این کمیته نیز با توجه به دستورالعملی که از وزارت کشور و فرمانداری تعیین شده است، اقدام به نام گذاری معابر، خیابان ها و کوچه ها می کنند.
وی ادامه می دهد: در کمیته نام گذاری چند ارگان از جمله شورای اسلامی شهر، شهرداری، بنیاد شهید، فرمانداری و چند کارشناس محلی گرد هم می آیند و با تبعیت از دستورالعمل کشوری نسبت به نام گذاری موارد مطرح در جلسه اقدام می کنند.
اوخاطر نشان می کند: موارد مطرح برای نام گذاری ازدرخواست های مردمی در مورد نام گذاری های جدید هر چند استفاده از این روش باعث سهولت در یافتن نشانی ها می شود اما طبق دستورالعمل وزارت کشور به طور حتم باید از اسامی مشاهیر، شهدای محلی و ملی و دانشمندان در نام گذاری ها بهره گرفته شود.
پس شهدا را فراموش نکنیم و آنها را حتی شده با نامگذاری کوچه ها و خیابان هایمان همیشه و همه جا به یاد داشته باشیم، تا شاید برکت نامشان، به زندگی ما برکت دهد،کوچه هایمان را به نامشان کردیم ، که هرگاه آدرس منزلمان را می دهیم،بدانیم،گذرگاه خون کدام شهید است که با آرامش به خانه می رسیم.
انتهای پیام /