پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

7:13:52 - جمعه 17 بهمن 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
کاهش قیمت نفت درآمدهای نفتی را به یک چهارم رساند/ آثار منفی کاهش قیمت نفت بیشتر از تحریم هاست/دولت با یک دیپلماسی قوی بازگشت قیمت نفت به نرخ قبلی را در دستور کار قرار دهد
کارشناس حوزه نفت و انرژی گفت: ذخایر نفتی تا چندین سال وجود دارد؛ اگرچه هر دو گزینه تحریم نفتی و کاهش قیمت نفت تأثیر منفی بر روی درآمدهای نفتی کشور داشته اند ولی کاهش قیمت نفت تأثیر منفی بیشتری بر روی درآمدهای نفتی کشور داشته است.

به گزارش “ صبح رابر”محمد علی خطیبی، کارشناس حوزه نفت و انرژی و مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت در دولت دهم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در خصوص کاهش جهانی قیمت نفت و مقایسه آن با وضع تحریم‌های نفتی گفت: تحریم‌های نفتی باید یک روز از بین برود و این اتفاق در نهایت خواهد افتاد و در این موضوع بحثی وجود ندارد؛ این مسئله در نهایت برای کشور ما حل می‌شود و دوره تحریم‌های نفتی به پایان می‌رسد.

 

وی در خصوص قیمت نفت اظهار داشت: غربی ها به طور هماهنگ با تحریم درحال فشار آوردن به کشور ایران هستند؛ در واقع هم تحریم و هم افت قیمت نفت باعث کاهش درآمدهای کشور شده و هر دو در یک راستا توسط دشمنان ما طراحی شده است که به کشور ما فشار بیاورد؛ چرا که بدین صورت درآمدهای نفتی کشور کاهش پیدا می‌کند.

 

کارشناس حوزه نفت و انرژی خاطرنشان کرد: همانطور که کشورهای غربی با تحریم‌های نفتی توانسته اند ایران را تحت فشار قرار دهند، از طرف دیگر با کاهش قیمت نفت نه تنها ایران، بلکه تعداد زیادی از کشورهای تولید کننده نفت را تحت فشار قرار داده‌اند.

 

خطیبی تصریح کرد: کاهش فروش نفت و کاهش قیمت نفت باعث شد که فروش نفت اصلا برای ایران به صرفه نباشد و این مشکلی مضاعف برای کشور ما به وجود آورد.

 

وی بیان داشت: اگر تحریم ها لغو شود درست است که می‌توانیم آزادانه صادرات نفتی داشته باشیم ولی باز هم باید برای جبران کم شدن درآمدهای کشور، نفت بیشتری بفروشیم تا این مقدار کاهش قیمت نفت را جبران کرده باشیم.

 

مدیر سابق امور بین الملل شرکت ملی نفت افزود: قطعاً امروز درآمدهای نفتی کشور ما نصف شده است؛ در حال حاضر صادرات نفتی ما به خاطر تحریم ها نصف شده و از طرف دیگر به خاطر کاهش قیمت نفت باز هم در آمدهای نفتی ما کاهش یافت؛ در واقع درآمدهای نفتی کشور با تحریم و کاهش قیمت نفت به یک چهارم رسیده است.

 

خطیبی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تأثیر منفی تحریم‌های نفتی بر اقتصاد کشور بیشتر بود یا تأثیر کاهش قیمت نفت یادآور شد: ذخایر نفتی تا چندین سال وجود دارد؛ اگرچه هر دو گزینه تحریم نفتی و کاهش قیمت نفت تأثیر منفی بر روی درآمدهای نفتی کشور داشته اند ولی کاهش قیمت نفت تأثیر منفی بیشتری بر روی درآمدهای نفتی کشور داشته است.

 

وی افزود: اگر تحریم ها تا ۵۰درصد درآمدهای نفتی کشور کاهش داده است، کاهش قیمت نفت این درآمدها را تا ۶۰ درصد کاهش داده است؛‌ چرا که قیمت نفت تا ۶۰ درصد هم کاهش یافته است.

 

کارشناس حوزه نفت و انرژی تصریح کرد: این کاهش قیمت نفت نه تنها ایران، بلکه کشورهای همسایه و دیگر کشورهای صادر کننده نفت را به شدت تحت فشار قرار داده و درآمدهای آنها هم کاهش یافته است.

 

خطیبی بیان کرد: همه صادرکنندگان نفت در حال حاضر تحت تأثیر سیاست کاهش قیمت نفت در دنیا قرار گرفته و دچار مشکل شده‌اند؛ اما تحریم های نفتی تنها بر روی درآمدهای نفتی کشور تأثیر گذاشته است.

 

وی تأکید کرد: طبیعتاً همه دولت ها سعی می کنند تا آنجا که ممکن است تحریم های نفتی را دور بزنند و درآمدهای خود را به شکلی از نفت افزایش بدهند؛ اما یک دولت سعی دارد این موضوع را با مذاکره و دولت دیگر روش دیگری را برای این کار انتخاب می‌کند.

 

مدیر سابق امور بین الملل شرکت ملی نفت تصریح کرد: دولت قطعاً در مقابل غرب و تحریم ها تسلیم نشده است و اگر دولت بتواند و از عهده آن بربیاید و بتواند، تحریم ها را دور زده و از این طریق درآمدهای نفتی بیشتری را بدست می‌آورد.

 

خطیبی در خصوص نقش روابط دیپلماتیک کشور ها در خصوص کنترل قیمت نفت نیز گفت: قطعاً دیپلماسی نفتی تأثیر زیادی بر کنترل قیمت داشته و نکته اصلی این است که باید در قضیه کاهش قیمت نفتی، برنامه هایی برای بهبود قیمت نفت یا برگشتن آن به قیمت سابق از سوی دولت و وزارت نفت انجام شود.

 

وی یادآور شد: به نظر من دیپلماسی انرژی بسیار در این معضل نتیجه بخش بوده و همانطور که سران نفتی سایر کشورها برای حل این معضل سفرهایی داشتند،‌ انتظار می‌رود ما هم در این قضیه فعال شویم و سعی کنیم با یک دیپلماسی قوی و فعال بازگشت قیمت نفت به نرخ قبلی را زودتر انجام بدهیم.

 

مدیر سابق امور بین الملل شرکت ملی نفت خاطرنشان کرد: در گذشته هم چنین مشکلاتی برای نفت کشور به وجود آمده است که سعی شده  با کم کردن اختلاف‌ها، مشکلات نفتی کمتری برای کشور به وجود بیاید و یا این مشکلات به روش های مختلفی حل شود.

 

خطیبی با بیان اینکه در حاضر در خصوص قیمت نفت میان اوپکی ها،‌ اوپک و غیر اوپکی ها و … اختلاف نظر وجود دارد تأکید کرد: عده‌ای باید این میان وظیفه اصلی خود را راجع به کم کردن اختلاف نظرها انجام بدهند و باید کشور ما در این زمینه فعال باشد و نقش موثری بازی کند.

 

وی در ادامه گفت: ایران هم اقداماتی انجام داده است، مانند پیام روحانی به چند کشور همسایه که قبل از اجلاس اوپک بود؛ به نظر می‌رسد اگر این روند ادامه داشته باشد و کشور ما هم فعال شود می توانیم اختلاف نظرها را به هم نزدیک کرد و حتی اگر چند کشور در این زمینه اختلال ایجاد می کنند می توان با دیگر کشورها به یک اجماع در این خصوص رسید و بازار را از این وضعیت نجات داد.

 

کارشناس حوزه نفت و انرژی در پایان گفت: به نظر من از دولت یازدهم در این زمینه انتظار بیشتری می‌توانیم داشته باشیم و ایران با توجه به نقش فعال خودش در اوپک تا پیش از این، می تواند بسیار دقیق و پخته تر برای تنظیم بازار نفت اقدام کند تا زمان این افت قیمت نفت کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

بر چسب ها: ,
تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب