پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

18:33:22 - سه شنبه 21 بهمن 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
دست پر تیم مذاکره کننده برای توافق “خوب” با دیپلماسی “حضور”
اوباما در حالی از گزینه‌های روی میز صحبت می‌کند که بارها و بارها توان نظامی کشور ایران و همچنین اراده مردم ایران به رخ جهانیان کشیده شده و مستکبران نمودهایی از آن را دیده‌اند.

به گزارش ” صبح رابر” به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا، روز گذشته اوباما در یک کنفرانس خبری مشترک با آنگلا مرکل در بخش ایرانی سخنان خود گفت که تحریم‌ها برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌یابد و هدف آمریکا رسیدن به توافقی «خوب و قابل راستی‌آزمایی» است.

 

باراک اوباما در پاسخ به سوالی در خصوص تمدید مذاکرات گفت که اگر ایران و ۱+۵ بر سر «قواعد اصلی توافق» به نقطه‌ای مشترک نرسند، تمدید مذاکرات مفید نخواهد بود.

 

رئیس جمهور ایالات متحده گفت که باید به دیپلماسی فرصت داد و پس از پایان این فرصت به فکر اقداماتی دیگر بود؛ وی هم‌چنین گفت که «گزینه‌های جایگزین» نه به نفع آمریکا است و نه به نفع اسرائیل.

 

وی مخالفان داخلی مذاکره با ایران که به شدت موافق اعمال تحریم‌های بیشتر هستند را هم مورد خطاب قرار داد و گفت چرا برای اعمال تحریم‌ در حین مذاکرات عجله دارید.

 

ادامه تحریم‌ها، تقسیم بندی توافق به دو قسمت توافق کلی و جزئی، گزینه‌های جایگزین آمریکا در صورت به نتیجه نرسیدن توافق هسته و … محورهای اصلی سخنان اوباما هستند که در این نشست خبری بیشتر بر روی آنها تأکید شد.

 

در حالی که بیش از یک سال از روند مذاکرات هسته ای می‌گذرد و ایران تمام تعهدات خود را در قبال غرب و ۵+۱ انجام داده است اوباما همچنان سخن از راستی آزمایی می زند و تحریم ها را ادامه دار می‌داند.

 

از طرف دیگر مقامات ایرانی به ویژه مقام معظم رهبری بر لغو همه تحریم‌ها از سوی غرب مصر بوده و به کمتر از این موضوع راضی نخواهند بود؛ به طوری که رهبری در بیانات خود در جمع فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی تأکید کردند: تحریم ها نیز باید به معنی واقعی کلمه برداشته شوند.

 

نکته دیگری که کارشناسان هسته ای بر آن تأکید می‌کنند این است که نباید توافقات را در دو سطح کلی و جزئی پیش برد؛ چرا که آمریکا می تواند ضمن بهره برداری های سیاسی از این توافق، هیچ تحریمی را علیه ایران لغو نکرده و فعالیت هسته ای ایران را کند و یا متوقف کند.

 

ایشان همچنین با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درخصوص توافق دو مرحله ای که ابتدا توافق بر اصول کلی و بعد از مدتی توافق بر جزئیات باشد، خاطرنشان کردند: چنین توافقی  پسندیده نیست زیرا با تجربه ای که از رفتار طرف مقابل داریم، توافقِ صِرف در کلیات، وسیله ای خواهد شد برای بهانه گیری های پی در پی در جزئیات.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند:اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مفاد این قرار داد نیز باید روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل باشد و مفاد توافق نباید به گونه ای باشد که طرف مقابل که عادت به چانه زنی دارد، در قضایای مختلف بهانه جویی کند.

 

این در حالی است که اوباما باز هم بر توافق در دو سطح تأکید کرده است و تنها راه حل را این نوع توافق می داند.

 

با توجه به اختلافات بنیادی و اساسی میان دو کشور و همچنین زمان زیادی که صرف رسیدن به این توافق شده است به نظر می رسد توافق با غرب هیچگاه صورت نخواهد گرفت.

 

اوباما در حالی از گزینه‌های روی میز صحبت می‌کند که بارها و بارها توان نظامی کشور ایران و همچنین اراده مردم ایران به رخ جهانیان کشیده شده و مستکبران نمودهایی از آن را دیده‌اند.

 

مردم ایران بار دیگر با حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن به آمریکا و اسرائیل ثابت خواهند کرد که هرگز زیر بار توافق بد با آمریکا نخواهند رفت و از گزینه های آمریکا در قبال ایران هراسی ندارند.

 

در همین رابطه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن گرامیداشت سی و ششمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، این مناسبت بزرگ و تاریخ ساز را به رهبری معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای، رئیس محترم جمهور و آحاد مردم شریف ایران اسلامی بویژه خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران انقلاب، جنگ تحمیلی و عرصه‌های علم و فن آوری و دیپلماسی تبریک و تهنیت عرض می‌کند.

 

تغییر مبانی و اصول سیاست و روابط خارجی از نخستین عرصه‌های تغییر و تحول در سایه پیروزی انقلاب اسلامی و نظام جدید برآمده از مردمسالاری دینی بوده که تاثیرات راهبردی بر روندهای سیاست داخلی و خارجی کشور مبتنی بر عناصر استقلال طلبی و آزادی خواهی ملت ایران در صحنه جهانی را به همراه داشته است که بدون شک نقطه عطفی در روند تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

 

جایگاه رفیع جمهوری اسلامی به همراه دستاوردها و پیشرفتهای ایران اسلامی بر پایه نقش و حضور مستقیم مردم در حماسه سازی و مشارکت فعال و هوشمندانه در تعیین سرنوشت خود در انتخابات متعدد و به خصوص حمایت و پشتیبانی ملت بزرگ از دولت برآمده از اراده مردم در طول این سالها نمود یافته است.

 

استمرار حضور مردم انقلابی و بزرگ ایران در صحنه‌های مختلف به خصوص راهپیمایی عظیم جشن پیروزی انقلاب اسلامی بیانگر پشتیبانی محکم برای پیگیری اهداف، آرمانها و مطالبات به حق مردم به ویژه در عرصه روابط خارجی کشور بوده و وزارت امور خارجه حضور گسترده ملت شریف ایران در راهپیمایی سی و ششمین سالگرد جشن پیروزی انقلاب اسلامی را سرمایه بسیار ارزشمند کشور برای کارگزاران سیاست خارجی در انجام ماموریت‌های خود بویژه در این برهه حساس می‌داند.

کارگزاران سیاست خارجی در دستگاه دیپلماسی همچون تمامی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مصمم هستند تا با تکیه بر قدرت لایزال الهی و استمداد از امام عصر حضرت مهدی (عج)، دعای خیر و حمایت‌های صریح و صمیمانه مقام معظم رهبری، رئیس جمهور محترم و مردم خوب و انقلابی ایران، با عزم و اراده‌ای راسخ از سرمایه‌ها و منافع ملی کشور دفاع کرده و بویژه در موضوع هسته‌ای از محور مهم و خدشه ناپذیر حقوق مسلم و طبیعی مردم ایران در حفظ و استفاده از فن آوری صلح آمیز هسته‌ای صیانت کنند.

 

خدمتگزاران ملت در وزارت امور خارجه همگام با آحاد مردم ایران در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن سالجاری حضور می‌یابند و همزمان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور نیز با برگزاری جشن‌های باشکوه و مراسم روز ملی کشورمان، ابعاد پیشرفت‌ها و دستاوردهای ایران اسلامی را برای جهانیان و علاقمندان به نظام مقدس جمهوری اسلامی معرفی و تبیین خواهند کرد.

انتهای پیام

بر چسب ها: , ,
تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب