به گزارش” صبح رابر” لطفعلی زاده در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این خبر گفت: استان کرمان دارای ۲۹۹۴ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی بوده که از این میزان ۵۲۳ هکتار بصورت نهال و ۲۴۷۱ هکتار باروربوده و میزان تولید گل محمدی ۵۴۹۳ تن با متوسط عملکرد ۲ تن در هکتارمیباشد.
وی با بیان اینکه استان کرمان از لحاظ سطح زیر کشت گل محمدی در کشور دارای رتبه دوم می باشد گفت: بدلیل نیاز آبی کم، برنامه جایگزینی محصول گل محمدی طی یک برنامه زمانبندی شده پنج ساله به میزان ۲۵۰۰ هکتار در دستور کار قرار دارد.
لطفعلی زاده گفت: تعداد واحدهای فراوری درحال فعالیت در سطح استان مجموعاً ۶۳ واحد است که ۵۸ واحد بصورت سنتی و ۵ واحد بصورت مکانیزه کار فرآوری این محصول را انجام داده و بالغ بر شش میلیون لیتر گلاب و ۴۵۶ لیتر اسانس ومقدار ۸۲۱۹۰ کیلوگرم گلبرگ خشک و ۹۶۳۵۰ کیلوگرم غنچه خشک استحصال می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمان ادامه داد: شهرستان بردسیر بیشترین مقدار سطح زیر کشت را در بین شهرستانهای استان به خود اختصاص داده است.
وی افزود: گل محمدی از گیاهان بسیار مقاوم بوده و اکثر شرایط آب و هوایی را تحمل می کند، نسبت به کم آبی مقاوم بوده و بسته به منطقه کشت شده بین ۷ تا ۱۵ روز یکبار در زمان گلدهی و ۲۰ تا ۳۰ روز یکبار در دیگر دوره های رشد آبیاری میشوند.
لطفعلی زاده در پایان با بیان اینکه نیاز آبی گیاه کم حدود ۳۰۰۰-۲۵۰۰ متر مکعب در سال و میزان اشتغال هر هکتار ۵۰۰ نفر روز می باشد خاطر نشان کرد: این محصولی صادراتی و ارز آور می باشد و از سال سوم شروع به محصول دهی می نماید و از سال چهارم تولیدی اقتصادی دارد.
انتهای پیام/