به گزارش” صبح رابر ” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا عربستان سعودی سهشنبهشب اول اردیبهشت (۲۱ آوریل)، پایان تجاوز نظامی موسوم به عملیات «طوفان قاطع» علیه یمن را اعلام کرد و همزمان از آغاز عملیاتی جدید موسوم به «بازگرداندن امید به یمن» خبر داد.
عربستان، عملیات «طوفان قاطع» را که بیش از ۲۵۰۰ کشته و بیش از ۳۰۰۰ زخمی برجای گذاشت، بامداد روز پنجشنبه ۶ فرودین (۲۶ مارس) آغاز و هدف آن را بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت در یمن اعلام کرد، اما با مقاومت مردم، ارتش و جنبش انصارالله یمن، تاکنون به این هدف و دیگر اهداف اعلامی نرسیده است.
وزرای خارجه عربستان و آمریکا روز پنجشنبه در یک نشست خبری در ریاض بر آتشبس ۵ روزه در یمن تاکید کردند، اما ارتش عربستان و سخنگوی ائتلاف متجاوز ساعاتی پس از این نشست، آغاز عملیات نظامی عربستان علیه صعده یمن را اعلام کرده است.
آتش بس برای توقف تجاوزات عربستان سعودی به یمن از سهشنبه شب راس ساعت ۲۳ به وقت محلی به مدت ۵ لازم الاجرا شد.
بالگردهای آپاچی و جنگندههای سعودی مناطق مختلف یمن را هدف قرار دادند
بالگردهای آپاچی و جنگندههای سعودی علی رغم اعلام آتشبس ۵ روزه برای کمک رسانی به مردم یمن، مناطق مختلف این کشور از جمله استانهای أب، عدن و صعده را هدف قرار دادند.
بنابر گزارش المیادین، بالگردهای آپاچی سعودی همزمان با حملات توپخانهای به استان صعده و دیگر شهرهای شمالی یمن، منطقه الحجه را گلوله باران کردند.
همچنین جنگندههای سعودی استان أب را بامداد امروز در ۳ نوبت و شهر عدن را در ۵ نوبت بمباران کردند.
این درحالی است که «احمد عسیری» سخنگوی ائتلاف متجاوز به یمن سه شنبه شب رسما از آغاز آتش بس موقت خبر داد.
پیش از این رئیس کمیته عالی انقلاب یمن با اعلام نقض آتش بس از سوی عربستان، نیروهای یمنی را پایبند به آن دانست و تجاوز عربستان را در راستای دشمنی با مردم یمن توصیف کرد.
احمد عسیری در واکنش به اخبار منتشر شده در گفتوگو با تلویزیون اسکای نیوز مدعی شد که عربستان آتشبس را نقض نکرده است.
ما به آتشبس پایبندیم
محمد الحوثی رئیس کمیته عالی انقلاب یمن وابسته به جنبش مردمی انصارالله به شبکه خبری المیادین گفت: ما به آتشبس پایبندیم اما عربستان آن را نقض کرده است.
وی گفت: در خلال تجاوز عربستان به یمن، روسیه برای گفتوگو بین انصارالله و عربستان واسطه شد، اما ما آن را رد کردیم.
الحوثی افزود: کنفرانس ریاض برای ما اهمیتی ندارد و ما امیدواریم که نماینده جدید سازمان ملل متحد در یمن در کار خود موفق باشد.
وی با بیان اینکه رهبران مشروع یمن همان کسانی هستند که کشور را رهبری میکنند، گفت: عبدالملک الحوثی رهبر انقلاب است.
رئیس کمیته عالی انقلاب یمن گفت: عبدربه منصور هادی مشروعیتی ندارد و کسی که خواستار دخالت خارجی علیه کشورش است، باید محاکمه شود.
الحوثی در بخش دیگری از این گفتوگو افزود: ارتش و کمیتههای انقلابی در چندین استان در حال مبارزه با القاعده هستند.
وی گفت: تجاوز عربستان به یمن در اصل تجاوز آمریکا به یمن است و در این تجاوز انصارالله هدف قرار داده نشده، بلکه این مردم یمن هستند که هدف این تجاوزگری قرار گرفتهاند.
اعتراف آمریکا به استاندارد دوگانه واشنگتن درباره کمک های انسانی به یمن
«جف راتکه» سخنگوی این وزارتخانه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که «آمریکا از ارسال کمک های انسان دوستانه تحت نظارت سازمان ملل به یمن حمایت می کند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»
راتکه با بیان این مطلب افزود: «هیچ دلیلی برای خارج شدن از سامانه های انسانی معمول به رسمیت شناخته شده بین المللی در جریان آتش بس برای انتقال کمک های انسانی وجود ندارد.»
راتکه در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا این پیام را به طور مستقیم به ایران داده است، گفت: به گمانم موضع ما در این خصوص کاملا روشن بوده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری که آیا «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در جریان مذاکرات هسته ای در وین با مقام های ایرانی درباره مساله یمن بحث می کند، گفت: همانطور که همواره گفته ایم، مذاکرات هسته ای با ایران بر برنامه هسته ای متمرکز است؛ البته هر از گاهی موضوع های دیگری هم مطرح می شود اما از وجود طرح خاصی برای مطرح کردن این موضوع اطلاعی ندارم.
در این هنگام خبرنگار دیگری از سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پرسید: آیا شما در اصول با مفهوم ارسال کمک دوجانبه ایران به یمن مخالف هستید؟
راتکه گفت: منظور شما از کمک دوجانبه چیست؟
خبرنگار افزود: ببینید؛ در بسیاری از مناقشه ها در جهان، آمریکا کمک هایی را از طریق سازمان ملل و نهادهای امدادی ارسال می کند اما همچنین دولت آمریکا اقلام و محموله هایی را به طور مستقیم از طریق آژانس کمک رسانی آمریکا (USAID) یا سازوکارهای دیگر ارسال می کند؛ طبیعی است که ایران هم می تواند همین کار را انجام دهد و مجبور نیست کمک های خود را منحصرا’ از طریق سازمان ملل ارسال کند؛ آیا ایران چنین اجباری دارد؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش گفت: در این وضعیت خاص با توجه به خشونت های چند هفته گذشته بسیار مهم است که این وقفه انسانی(آتش بس) در جنگ طوری اجرا شود که پایدار باشد و از حمایت همه طرف ها برخوردار باشد؛ به همین دلیل گمان می کنیم که هماهنگ کردن کار از طریق سازمان ملل مهم است.
خبرنگار یادشده که قانع نشده بود، در ادامه پرسید: اما حرف شما این نیست که با اقدام ایران برای ارسال محموله های کمک(انسان دوستانه) خود مخالف هستید؟
راتکه گفت: البته نگرانی هایی در این خصوص وجود داشته که محموله های منتقل شده به یمن برای همان مقاصد اعلام شده یعنی تلاش های انسانی باشد.
خبرنگار باز هم تاکید کرد: بنابراین حرف شما این نیست که کشورها حق ندارند کمک خود را به یمن بفرستند بلکه خواستار دقت و درست بودن کمکها هستید.
راتکه در اینجا چاره ای جز تائید استاندارد دوگانه آمریکا درخصوص ارسال کمک های انسانی نداشت و گفت: نخیر؛ حرف ما این است که در این مورد خاص تمام کمکها باید از طریق سازمان ملل هماهنگ شود.
راتکه در پاسخ به پرسش دیگری درخصوص همراهی کشتی حامل کمک های ایران توسط ناوهای جنگی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: ما مخالف اقدامات تحریک آمیز هستیم و کمک رسانی از طریق مسیرهای برقرار شده را تشویق می کنیم.
به گزارش ایرنا، کشتی «ایران شاهد خرمشهر» (کشتی نجات) شامگاه دوشنبه با یک محموله ۲ هزار و ۵۰۰ تنی از کمک های انسان دوستانه ایران شامل اقلامی از برنج، آرد، تن ماهی، چادر، پتو و دارو به همراه شماری پزشک و کادر درمانی و چهار فعال ضد جنگ از اروپا و آمریکا، بندرعباس را به مقصد بندر الحدیده یمن ترک کرد.
به گفته کاپیتان این کشتی، این شناور قرار است ۳۰ اردیبهشت در بندر الحدیده یمن در دریای سرخ پهلو گرفته و کمک های مردم ایران را در این بندر تخلیه کند.
جنگنده های متجاوز عربستان و ائتلاف عربی – آمریکایی از ۴۹ روز پیش (ششم فروردین) تجاوز ضدانسانی خود را به یمن آغاز کرده اند که تاکنون حدود سه هزارو ۵۰۰ یمنی از جمله شمار زیادی از کودکان و زنان کشته شده و هزاران نفر نیز مجروح شد اند