پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

9:48:01 - شنبه 6 تیر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
افطار با آب سرد یعنی نابودی کبد و حرارت غریزی
با توجه به طبع و مزاجی که اکثر مردم ایران دارای آن هستند عطش فراوانی در این ماه مبارک پیدا می کنند.

به گزارش“صبح رابر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا ،عصر طب نوشت ، یکی از ویژگی های خاص روزه داری غلبه مزاج گرم و خشک است که در ریزترین و در بین سلولهای بدن آتشی مقدس و پاک کننده ای ایجاد می کند و بدین ترتیب آنچه از طریق مسهل، انفیه، حجامت، زالو درمانی، حقنه، آبزن، قی آور ها و …. هنوز پاکسازی کامل نشده است بوسیله روزه پاکسازی شده و پس از گذشت یکماه از زمان روزه داری، روزه دار با بدنی جوان و نو مانند آن که تازه خلق شده زندگی جدیدی را شروع می کند، مشروط بر اینکه در خوردن و آشامیدن حداقل تدابیر آن را رعایت نماید.

با توجه به طبع و مزاجی که اکثر مردم ایران دارای آن هستند عطش فراوانی در این ماه مبارک پیدا می کنند و مسئله ای که باید یاداور شد اینکه موقع افطار در اکثر مساجد و منازل با نوشیدنی سرد  روزه خود را باز می کنند که این عمل عوارضی چند به دنبال دارد که خود را ملزم دانستم تا نکاتی را برایتان بیان کنم تا در صورتیکه خسروان صلاح مملکت خویش را به حفظ تندرستی دانستند آن را جامه عمل بپوشانند که به شرح ذیل می باشد:

۱-      باز کردن روزه با هر نوع نوشیدنی سرد به علت نبود غذایی که با آن مخلوط شود و گرمای بالای معده بعد از روزه داری مضر است و باعث می شود که آب سرد به اعضای رئیسه مانند مغز، کبد و قلب نفوذ کرده و موجب ضعف حرارت غریزی آن گردد.

۲-      اگر موقع افطار عطش بسیار باشد برای رفع آن کمی آب گرم بنوشید، یا پای خود را درون آب خنک بگذارید، یا هوای خنک استنشاق کنید، یا کمی آب خنک مزمزه کنید، یا به خوردن عسل یا خرما که باعث ذوب شدن و لطیف شدن و از بین رفتن آن خلطی که باعث عطش شده، شوند.

۳-      خوردن آب پیش و پس از غذا، هضم را با مشکل روبرو می کند.

۴-      آشامیدن آب در بین غذا مضر است و باعث پراکنده شدن غذا در معده شده و مانع جمع شدن غذا در قعر معده می شود که هضم در آنجا قویتر است به خصوص در افراد سردمزاجی که معده سرد دارند.

۵-      آب سرد بعد از خوردن شیرینی یا ترشی و بعد از میوه ها بخصوص میوه هایی مرطوب باعث فساد معده می شود.

۶-      به سرعت آب ننوشید بلکه بتدریج و حداقل در سه نفس بیاشامید.

۷-      بهترین زمان آشامیدن آب زمانیست که غذا از دهانه معده گذشته باشد(تقریبا دو ساعت بعد از غذا).

۸-      آب در وسط خواب و بعد از خواب به جهت مواردی که ذکر شد و آنکه باعث ایجاد امراض عصبی مثل سستی اعضاء و رعشه و امثال اینها می گردد، مضر است.

منبع: (حفظ الصحه ناصری، نوشته محمدکاظم گیلانی)

در کل عدم رعایت موارد فوق خصوصاً نوشیدن آب یا مایعات سرد بلافاصله پس از برخاستن از خواب یا موقع افطار میتواند موجب ضعف کبد، کلیه، پانکراس، قلب و مغز شده که پیرو آن زمینه بیماری‌هایی نظیر دیابت، ام اس، آلزایمر، رعشه و انواع بیماری‌های معدی شود.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب