پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

10:50:13 - سه شنبه 19 آبان 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
نگرانی نمایندگان مردم در خانه ملت از بی توجهی دولت نسبت به تشکیل هیئت نظارت بر برجام/ مجلس خطاب به دولت: غرب قابل اعتماد نیست
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طول روزها و هفته های اخیر بارها و بارها بر لزوم تشکیل هیئت نظارت بر برجام تاکید کرده اند و رئیس جمهوری را ملزم به اجرای این بند از نامه رهبر معظم انقلاب دانسته اند اما همچنان تشکیل این هیئت در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. از همین رو نمایندگان ملت در مجلس بار دیگر در گفتگوهای جداگانه ای بر لزوم تشکیل این هیئت تاکید کرده و خواستار پیگیری هرچه سریعتر این مسئله از سوی رئیس جمهوری شدند.

به گزارش ” صبح رابر”؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ “وجود پیچیدگی‌ها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریب‌کاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.” این نهمین بند از شروط ۹ گانه رهبر معظم انقلاب در نامه به رئیس جمهور برای اجرای برجام بود که هنوز پس از گذشت ۲۰ روز از صدور این نامه، خبری از تشکیل هیئت نظارت بر برجام تشکیل نشده و دولتی ها که وظیفه اصلی در پیگیری و تشکیل این هیئت را دارند، همچنان به این مسئله بی توجه هستند.

این در شرایطی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طول روزها و هفته های اخیر بارها و بارها بر لزوم تشکیل هیئت نظارت بر برجام تاکید کرده اند و رئیس جمهوری را ملزم به اجرای این بند از نامه رهبر معظم انقلاب دانسته اند اما همچنان تشکیل این هیئت در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. از همین رو نمایندگان ملت در مجلس بار دیگر در گفتگوهای جداگانه ای بر لزوم تشکیل این هیئت تاکید کرده و خواستار پیگیری هرچه سریعتر این مسئله از سوی رئیس جمهوری شدند.

 

اجرای برجام نیازمند نظارت است/ مجلس پیگیر تشکیل هیئت نظارت بر برجام است

 محمد اسماعیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به تشکیل هیئت نظارت بر برجام اظهار کرد: این اقدام در حال پیگیری و این پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه هنوز اعضای هیئت برجام مشخص نشده است٬ بیان کرد: این موضوع در مجلس مورد بحث قرار گرفته و هنوز نفرات این هئیت تعیین نشده‌اند.
عضو کمسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این هیئت تشکیل شود اجرای برجام با تسلط بیشتری انجام می‌شود٬ افزود: اجرای برجام نیازمند نظارت بوده و این کار تشکیل هیئت نظارت را می‌طلبد.
وی در پاسخ سوالی در مورد اینکه در تشکیل هیئت نظارت تعللی انجام شده است، افزود: نمی‌توان تاخیر تشکیل هیئت نظارت را تعلل عنوان کرد و این کار نیازمند زمان بوده و در حال حاضر نیز این در حال عملیاتی شدن است.
اسماعیلی عنوان کرد: اگر هیئت نظارت تشکیل شود گزارشات برجام به صورت دقیق در اختیار مردم و مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اشاره به موضوع تبدیل شدن استان زنجان به منطقه ویزه اقتصادی گفت: موضوع تبدیل زنجان به منطقه ویژه اقتصادی توسط هیئت دولت به تصویب رسیده است اما دولت هنوز این موضوع را در قالب لایحه به مجلس تقدیم نکرده است.
عضو کمسیون امنیت ملی مجلس همچنین به تبدیل شدن استان زنجان به قطب آی‌تی گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های شهرک آی.تی زمان زیادی را نمی‌طلبد و بنا به اظهارنظرهای مسئولان ذیربط یک تا ۲ سال آینده واحدهای آن آماده واگذاری می‌شود. آنچه که در ساخت و فعالیت شهرک آی.تی مورد توجه بوده جذب سرمایه‌گذاران در بخش خصوصی است.
وقت کشی دولتی ها در تشکیل هیئت نظارت بر برجام/ رئیس جمهور نباید از اعتماد مردم سوءاستفاده کند
بهرام بیرانوند در گفت‌وگو با خبرنگار آناج با انتقاد از عدم تشکیل هیئت نظارت بر برجام، اظهار داشت: یکی از شروط اجرای برجام تشکیل هیئت نظارت است، در شرایطی که دشمن به دنبال نفوذ به کشور است و امکان دارد به تعهدات خود در قبال ایران نیز عمل نکند، تشکیل هیئت نظارت ضروری است  و هیچکس نمی‌تواند مانع شکل گیری آن شود.
وی ادامه داد: در اجرای برجام شروط دیگری نیز در نظر گرفته شده که متاسفانه آنها را نادیده می‌گیرند، آقای روحانی در اظهارات اخیر خود در رابطه با مبادله اورانیوم و تبدیل وضعیت راکتور اراک اشاره کردند، این اقدامات منوط به حل مسئله پی.ام.دی است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خطر نفوذ دشمن به مراکز امنیتی کشور، ابراز کرد: نباید خاکریز دفاع از منافع ملی فرو بریزد و راه‌های نفوذ در مسئله پی.ام.دی باز بماند، آنان خواهان دسترسی به مکان‌های نظامی و دیدار با دانشمندان هسته‌ای هستند و اگر ما چنین اجازه‌ای را دهیم با دست خودمان به خاکریز حفاظتی آسیب خواهیم زد.
وی افزود: مردم به رئیس جمهور ایران اعتماد لازم را کرده‌اند اما نباید متناسب با آن از این اعتماد سوءاستفاده شود. چنانچه امروز در امری کوتاهی کنیم فردا از اشتباه خود ضربه خواهیم خورد. آنان نمی‌توانند مانع تشکیل هیئت نظارت شوند اما شاید بخواهند وقت کشی کنند.

 

با توجه به بدعهدی طرف مقابل تشکیل سریع هیئت نظارت بر برجام الزامی است

احمد آریایی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ملایری‌ها با اشاره به آغاز اجرای برجام اظهار داشت: با توجه به آغاز اجرای برجام و با توجه به دستورهای رهبری نظارت بر اجرای برجام هر چه سریع‌تر باید انجام گیرد.
وی افزود: با توجه به مذاکرات هسته‌ای و تعهداتی که دو طرف داده‌اند عدم اجرای تعهدات طرف مقابل باعث آسیب بیشتری به ایران زده می‌شود و این لزوم نظارت بر برجام را بیشتر می‌کند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ما به تعهداتی که دادی‌ایم مبنی بر توقف و تغییر درروند کار برخی از مسائل هسته‌ای عمل کنیم و طرف مقبل به تعهداتش عمل نکند برگرداندن تغییرات به هزینه و هم‌زمان زیادی نیاز دارد درصورتی‌که طرف مقابل با کوتاه‌ترین زمان دوباره تحریم‌ها را علیه ایران بازمی‌گرداند.
وی با اشاره به لزوم تشکیل هر چه سریع‌تر کمیته نظارت بر اجرای برجام بیا ن کرد: هم دولت و هم مجلس تأکیددارند که تحریم‌های علیه ایران ظالمانه بوده است و مورد ستم واقع‌شدن کشو ما از طرف مستکبرین واضح و مشهود است.
آریایی‌نژاد گفت: با نکاه به گذشته و  سابقه بد طرف مقابل در طول دوران بعد از انقلاب و بدعهدی‌های آنان لزوم تشکیل این هیئت هر چه بیشتر دیده می‌شود.
وی گفت: ما نمی‌توانیم با توجه به سابقه بدعهدی و  پیمان‌شکنی کشورهای مستکبر و حیله و نیرنگ‌های فراوان آن‌ها خوش‌بین بوده و باید کار خودمان را به بهترین نحو انجام دهیم.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامات لازم برای اجرای برجام از طرف رهبری ر نامه‌ای به رئیس‌جمهور ابلاغ‌شده است و هم مجلس، هم دولت و هم شورای امنیت باید در اجرای برجام نظارت داشته باشند.
روند اجرای برجام باید به دقت رصد شود/ غرب در اجرای برجام قابل اعتماد نیست
 منصور آرامی ، نماینده مردم بندرعباس درمجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارپارلمانی هرمز با اشاره به ضرورت تشکیل هیات نظارت براجرای برجام گفت:برجام موضوع مهم کشور است که با مسائل سیاسی ، اقتصادی کشور گره خورده است .
وی با تاکید بر رصد برجام اظهار کرد:از نظر ما کشورهای غربی و ۱+۵ برای اجرای صحیح و سرانجام رساندن برجام قابل اعتماد نیستند از این رو نظارت بر برجام ضروری است.
آرامی افزود: در توافق هسته ای برای کسب امتیاز پوئن هایی به غرب داده شده تا موارد مطابق برجام پیش رود و از لحاظ سیاسی، امنیتی مشکلی پیش نیاید لذا نظارت بر عملکرد طرف مقابل ضرورت دارد و مسئولان  باید در مراحل اجرای برجام اشراف داشته باشند.
نماینده مردم بندرعباس درمجلس با اشاره به تاخیر در تشکیل هیات نظارت بر برجام خاطر نشان کرد:برجام موضوع مهم کشور است و اجرای صحیح آن از سوی طرف های غربی دارای اهمیت است  ازاین رو مجلس باید با توجه به حساسیت کار نظارت خود را بر این مهم آغاز کند.

 

ضرورت تسریع در تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام/تاخیر در این امر برای دولت مشکل ساز می شود

 

محمدحسن آصفری دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دیارآفتاب در خصوص تشکیل نشدن کمیته ی هیئت نظارت بر اجرای برجام به نامه ی رهبر مقام معظم انقلاب خطاب به رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: خواسته های مقام معظم رهبری در این نامه کاملا مشخص بود.
آصفری مهم ترین خواسته ی مقام معظم رهبری در این نامه را تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام عنوان و اظهار کرد:این تاکید به این دلیل است که ازطریق آن بتوان بر عملیاتی شدن برجام و چگونگی نظارت بر رفتار طرف مقابل اقدام کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا شورای عالی امنیت ملی موظف است هرچه سریعتر کمیته نظارت بر اجرای برجام را که از تاکیدات مقام معظم رهبری است تشکیل دهد.
دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: دراین هیئت باید با استفاده از نظرات حقوقدانان و افراد فنی و سیاسی ابعاد مختلف اجرای برجام بررسی شود.
آصفری با اشاره به اینکه تاخیر در تشکیل این هیئت می تواند مشکلاتی رابه همراه داشته باشد،خاطرنشان کرد:در این راستا دولت و شورای عالی امنیت ملی تشکیل این هیات راهر چه سریعتر در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس جمهور نباید در تشکیل کمیسون نظارت بر برجام تعلل کند/ هر گونه تاخیر در تشکیل این کمیسیون برای مردم ایران هزینه دارد
فاطمه آلیا در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بوتیا، در رابطه با ضرورت تشکیل کمیسیون نظارتی بر روند اجرای برجام گفت: در نامه مقام معظم رهبری که فصل الختامی برای همه مسئولین و قوا در خصوص چگونگی ادامه توافق برای اجرای برجام بود قرار شد یک کمیسیون برای نظارت بر روند اجرای امور برجام تشکیل شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس افزود: دلیل اصلی تشکیل این کمیسیون بی اعتمادی ما به آمریکا و حقه بازی، نیرنگ و نقشه های توطئه آمیز آن هاست که در واقع همیشهبه دنبال حفظمنافع نظام سلطه و غارت منابع و منافع سایر کشورها بوده است.
آلیا تصریح کرد: تشکیل یک ظرفیت برای نظارت بر روند اجرای برجام یک مطالبه عمومی و حتی بالاتر از آن اجرای اوامر ولی امر است که باید در اولویت قرار گیرد، دستورات مقام معظم رهبری به عنوان امر ولی فقیه نباید مشمول مرور زمان شوند و در تحقق آن ها تاخیر و تعلل شود کما اینکه این تاخیر قطعا موجب ایجاد هزینه هایی برای نظام می شود.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تضمین کتبی رئیس جمهور آمریکا در بحث برجام، عنوان کرد: قبل از اینکه این کمیسیون نظارتی تشکیل شود مطلبی عنوان شد تحت عنوان جمع آوری سانتریفیوژ ها،که در این خصوص عده ای از نمایندگان مجلس به موقع وارد عمل شدند و قاطعانه از رئیس جمهور با امضای نامه ای خواستند تا تحقق شروط مقام معظم رهبری جمع آوری سانتریفیوژ ها متوقف شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس بیان کرد: عده ای از نمایندگان مجلس به طور جد پیگیر موضوعات برجام هستند هر چند برخی از نمایندگان هم می گویند امور در حال طی کردن سیر طبیعی خود است اما مردم انتظار دارند نمایندگان آن ها در مجلس حساسیت موردانتظار را به خرج دهند و طبق اصول قانون اساسی  نظارت و مراقبت کنند.
آلیا تاکید کرد: مجلس در همه موارد باید مراقبت لازم را داشته باشد تادر این توافق نامه ها منافع ملی و اقتدار نظام جمهوری اسلامی حفظ شود و در واقع این برجام قراردادی عزت آفرین برای ملت ایران باشد.
وی خاطر نشان کرد: بر طبق ماده ۵۲ کنوانسیون وین اگر در خلال توافق نامه و مذاکرات یکی از طرفین دیگری را تهدید نظامی کند اساسا این توافق نامه باطل است در حالی که می بینیم این تهدیدات هر روز توسط وزیر خارجه آمریکا و سایر مقامات آن ها تکرار می شود، یعنی آن ها علاوه بر اینکه عزت ملت ایران را نشانه می گیرند خلاف کنوانسیون های بین المللی عمل می کنند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: در مجموع انتظار می رود رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی در تشکیل کمیسون نظارت تسریع کنند و اعضای آن از شورای عالی امنیت ملی و احتمالا یکی از نمایندگان مجلس و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی که مناسب برای این کمیسیون هستند مشخص شوند.
آلیا در پایان تاکید کرد: هر گونه تاخیر در تشکیل این کمیسیون برای مردم ایران هزینه دارد و ممکن است بعضی از هزینه ها با توجه به زیاده خواهی و خوی سلطه گری آمریکایی ها قابل جبران نباشد، مردم در شعارهای روز ۱۳ آبان این مسئله را نشان دادند و از رئیس جمهور این مسئله را خواستار شدند، خواسته تعداد زیادی از نمایندگان مجلس از ریس جمهور این است که در تشکیل این کمیسیون نظارتی بیش از این تعلل نکنند و هر چه سریع تر آن را تشکیل دهند.

 

عدم تشکیل کمیته نظارتی برجام ضعف دولت است

سید محمد بیاتیان در گفتگو با خبرنگار  بام ایران،در خصوص لزوم تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام گفت:نمایندگان مجلس در ابتدا در خصوص جمع آوری سانتیفیوژها تذکری به دولت دادند که در جواب بیان داشتند چنین اقدامی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به قرائن و شواهد موجود این کار عملا در حال انجام است،گفت:باید بر اساس فرمان مقام معظم رهبری،الزامات مجلس و مصوبه شورای امنیت ملی ،کمیته نظارتی در خصوص برجام اجرا شود.
نماینده مردم بیجار گروس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر عدم تشکیل کمیته نظارت بر برجام در دولت،بیان داشت:با عدم تشکیل این کمیته ضعفی بر نقاط ضعف قبلی دولت افزوده شده است.
بیاتیان تصریح کرد: متاسفانه دولت تا کنون در این خصوص به کندی پیش رفته است.
وی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی قدم به قدم بر مفاد اجرای برجام نظارت دارد،اظهار داشت:در هر جایی که بدانیم با اجرای برجام در حق مردم و نظام اجحافی صورت می گیرد،مطمئنن مقابل آن می ایستیم و با کسی هم تعارفی نداریم.
نماینده مردم بیجار با اشاره به اینکه آمریکا و کشورهای غربی در بحث اجرای برجام طبیعتا دنبال از زیر کار در رفتن هستند، بر تشکیل کمیته نظارتی با سر لوحه قرار دادن فرامین رهبری توسط دولت تدبیر و امید تاکید کرد.
بیاتیان خاطر نشان کرد: در این راستا اگر دولت وارد کار نشود مجلس به عنوان نهاد قانون گذار و دستگاه نظارتی وارد گود می شود و در صورت نیاز با طرح دوفوریتی دولت را ملزم به تشکیل کمیته نظارتی می نماید.
وی بیان داشت: کمیته نظارتی بر برجام باید با حضور صاحب نظرانی از قوای سه گانه که فارغ از تفکرات جناحی و حزبی و بر اساس مصالح کشور بر روند اجرای برجام نظارت کنند.
روحانی و عراقچی در خصوص لغو تحریم ها متناقض حرف می زنند/ شروط نظام برای اجرای برجام عملی نشده است
 اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مرصاد، با اشاره به نامه مقام معظم رهبری در خصوص اجرای مشروط برجام اظهار داشت: متاسفانه آقای رئیس جمهور در جواب نامه مقام معظم رهبری گفتند که تحریم ها برداشته شده است که این یک تناقض آشکار است.
وی ادامه داد: از طرفی آقای عراقچی هم مسئله را به صورتی مطرح کردند که باز هم این معنا را می داد که تحریم ها به طور کامل برچیده شده است در حالی که هیچ چیز دال بر این موضوع تاکنون دیده نشده است.
کوثری تصریح کرد: این گفته ها که تحریم ها برچیده شده است و اظهاراتی از این دست با آن شرط مقام معظم رهبری که می بایست از آمریکا و کشورهای طرف ما در برجام تضمین کتبی گرفته شود تناقض دارد و باید گفت این شرط مقام معظم رهبری عملی نشده است.
وی با اشاره به تیم بازرسی مشخص شده در امر برجام تاکید کرد: ورود مجلس به بحث اجرای شروط رهبری دارای ساز و کار جدایی است اما آن تیمی که برای بازرسی ها تعیین شده است می بایست نظارت را انجام بدهد که مجلس هم به تبع آن کار نظارت خود را پیش خواهد برد.
وی افزود: مجلس اگر به نتیجه قطعی برسد که در عملیاتی کردن شروط رهبری اهمال صورت گرفته است به مردم اطلاع رسانی خواهد کرد.
کوثری با اشاره به اخباری مبنی بر برچیده شدن سانتریفیوژ ها اظهار داشت: اخبار در این خصوص ضد و نقیض است و کمیسیون امنیت ملی در حال دنبال کردن این ماجرا و یافتن صحت و سقم موضوع است و حتما در این باره یک گزارش به مجلس و مردم خواهد داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: بحث کمیسیون نظارت در خصوص برجام جداست و کمیسیون امنیت ملی به شکل مستقل نیز ناظر بر اجرای برجام است.
دولت تشکیل هیئت نظارت بر برجام را تسریع بخشد
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با عصر هامون اظهار داشت: هیئت نظارت بر اجرای برجام خواسته مقام معظم رهبری بوده است که وزیر امور خارجه هم در این زمینه اعلام کردند که افرادی کارشناس و خبره به کار گیری می شوند که این موضوع نیازمند تسریع است.
وی ادامه داد: ظریف، هیئت دولت، دولتمردان و شورای عالی امنیت ملی افراد خبره و کارشناس می شناسند که قطعا نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد که استکبار جهانی مشکلاتی را در اجرای برجام بوجود آورد.

خواسته های مقام معظم رهبری هر چه سریعتر بررسی و تحقق پیدا کند
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خواسته های مقام معظم رهبری هر چه سریعتر بررسی و تحقق پیدا کند، گفت: قطعا باید هیئات نظارتی بر اجرای برجام تشکیل شود که بند بند قانون اجرای برجام را به گونه ای نظارت کند که جمهوری اسلامی دنبالش بوده است.
شهریاری تصریح کرد: مقام معظم رهبری از تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام سعی داشتند که این مسئولیت را تنها به وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی واگذار نشود و هیئتی مخصوص این کار جهت نظارت بند بند برجام تشکیل شود.

فرمایشات مقام معظم رهبری برای ما فصل الخطاب است / اجرای برجام نیازمند بررسی و نظارت است
نماینده مردم شهرستان چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در خصوص نحوه اجرای برجام خواستارتشکیل هیئت نظارت بر برجام شده بودند از این جهت فرمایشات مقام معظم رهبری برای ما فصل الخطاب است و ما از ایشان تبعیت می کنیم.
یعقوب جدگال در گفت و گو با زاهدانه در خصوص هیات نظارت بر برجام است، اظهار داشت: باید این مسئله مورد بررسی کارشناسانه قرار بگیرد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در خصوص نحوه ی اجرای برجام خواستار تشکیل هیئت نظارت بر برجام شده بودند از این جهت فرمایشات مقام معظم رهبری برای ما فصل الخطاب است و ما از ایشان تبعیت می کنیم.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی با توجه به آغاز روند اجرایی برجام افزود: احساس می شود که باید برای جدیت در این امر به تشکیل هیات نظارت بر این موضوع پرداخته شود زیرا نباید از خطوط قرمز تخطی کرد.

ایجاد هیات نظارت بر برجام ضروری است
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: بسیاری از مسائل حاد کشور بسته به برجام است و باید هرچه زودتر هیاتی عالی رتبه و با تجربه برای نظارت به روند اجرای برجام نظارت کند.
محمد علی اسفنانی در گفت و گو با دادمردان در رابطه با هیات نظارت بر برجام اظهار داشت: این کار بر عهده دولت و مجلس است و دولت در صدد اجرای مقدمات اجرای برجام است و مجلس هم در مصوبه ای که گذراند شیوه نظارت مشخص کرد و در این طرح مصوب مجلس آمده است که هر ۳ماه یکبار باید هیئت دیپلماسی به شورای امنیت ملی گزارش بدهند و کمیسون امنیت ملی هر۶ ماه یکبار یک گزارش کلی در این خصوص در صحن علنی مجلس ارائه بدهند.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس  در ادامه گفت: در اینجا می توان گفت در خصوص نظارت بر برجام  مجلس  اقدامی را که می توانسته در این خصوص به تصویب مصوبه ای که اشاره شد انجام داده است .
وی با بیان اینکه ایجاد یک هیات نظارت بر برجام ضروری و لازم است، افزود: دولت در اینجا باید با توجه به اغاز روند اجرایی برجام اقدامی برای تشکیل هیات نظارت انجام بدهد.
اسفنانی در پایان گفت: با توجه به اینکه امسئله برجام یک مسئله  مهمی است و بسیاری از مسائل حاد کشور بسته به برجام است باید هرچه زودتر هیاتی عالی رتبه و با تجربه  برای نظارت به روند اجرای برجام نظارت کند.

تاخیر دولت در تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام افکار عمومی را ملتهب می کند
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: تاخیر تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام افکارعمومی را نسبت به عملکرد دولت ملتهب می کند.
رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در خصوص تشکیل نشدن کمیته ی هیئت نظارت بر برجام گفت: رهبر معظم انقلاب در نامه ی مهم خود به رئیس جمهور در خصوص نحوه ی اجرای برجام خواستار تشکیل هیئت نظارت بر برجام شده بودند.
رضایی اظهار کرد:دولت کاری را که به عهده اش گذاشته  شده بود تا شبهاتی در اجرای برجام پیش نیاد تاکنون به درستی انجام نداده و باید هرچه سریعتر نسبت به تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه تشکیل نشدن این هیئت نگرانی هایی را ایجاد کرده است،افزود:دولت در این زمینه قدری مصامحه کرده است و در این خصوص باید با شتاب بیش تری اقدام کند.

تعلل در این زمینه به مصلحت کشور نیست
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت موضوع باید خود رئیس جمهور در این قضیه ورود پیدا کند تا شکافی بین مردم و مسئولین ایجاد نشود.
وی ادامه داد: تاخیر در تشکیل این هیئت افکار عمومی را نسبت به عملکرد دولت ملتهب می کند.
رضایی خاطر نشان کرد:همه ی اقشار مختلف جامعه در بحث برجام منسجم عمل کرده اند،الان مصلحت نیست دولت با این تاخیر به این انسجام ضربه بزند.

اجرای برجام نیازمند نظارت است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تشکیل هیئت نطارت برای اجرای برجام گفت: تشکیل هیئت نظارت، اجرای برجام را تسهیل می‌کند.
محمد اسماعیلی با اشاره به تشکیل هیئت نظارت بر برجام اظهار کرد: این اقدام در حال پیگیری و این پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه هنوز اعضای هیئت برجام مشخص نشده است٬ بیان کرد: این موضوع در مجلس مورد بحث قرار گرفته و هنوز نفرات این هئیت تعیین نشده‌اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این هیئت تشکیل شود اجرای برجام با تسلط بیشتری انجام می‌شود٬ افزود: اجرای برجام نیازمند نظارت بوده و این کار تشکیل هیئت نظارت را می‌طلبد.
وی در پاسخ سوالی در مورد اینکه در تشکیل هیئت نظارت تعللی انجام شده است، افزود: نمی‌توان تاخیر تشکیل هیئت نظارت را تعلل عنوان کرد و این کار نیازمند زمان بوده و در حال حاضر نیز این در حال عملیاتی شدن است.

مجلس پیگیر تشکیل هیئت نظارت بر برجام است
اسماعیلی عنوان کرد: اگر هیئت نظارت تشکیل شود گزارشات برجام به صورت دقیق در اختیار مردم و مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اشاره به موضوع تبدیل شدن استان زنجان به منطقه ویزه اقتصادی گفت: موضوع تبدیل زنجان به منطقه ویژه اقتصادی توسط هیئت دولت به تصویب رسیده است اما دولت هنوز این موضوع را در قالب لایحه به مجلس تقدیم نکرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین به تبدیل شدن استان زنجان به قطب آی‌تی گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های شهرک آی.تی زمان زیادی را نمی‌طلبد و بنا به اظهارنظرهای مسئولان ذیربط یک تا ۲ سال آینده واحدهای آن آماده واگذاری می‌شود. آنچه که در ساخت و فعالیت شهرک آی.تی مورد توجه بوده جذب سرمایه‌گذاران در بخش خصوصی است.

به دولت گفته‌ایم که باید در هیئت نظارت بر اجرای برجام حداقل دو نماینده از مجلس حضور داشته باشد
عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی گفت: اگر دولت با حضور نمایندگان در هیئت نظارت بر اجرای برجام مخالفت کند، هیئتی مخصوص برای نظارت بر اجرای برجام در مجلس شورای اسلامی تشکیل خواهد شد.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام گفت: این موضوع در کمیسیون امنیت مطرح شده و به اعضای تیم مذاکره کننده هم گفته‌ایم که باید در هیئت نظارت بر اجرای برجام دولت حداقل دو نماینده از مجلس حضور داشته باشند، اما هنوز دولت با این پیشنهاد مجلس موافقت نکرده است.

دولت هنوز با این پیشنهاد موافقت نکرده است
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی مجلس نظارت است افزود: اگر دولت با حضور نمایندگان در هیئت نظارت بر اجرای برجام مخالفت کند، هیئتی مخصوص برای نظارت بر اجرای برجام در مجلس شورای اسلامی تشکیل خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسش مبنی بر راهکارهایی برای جلوگیری از مخفی کاری دولت در اجرای برجام گفت: نظارت مجلس با جدیت بیشتری صورت خواهد گرفت و دولتی‌ها هم باید در این زمینه با صداقت برخورد کنند تا کار به مخفی کاری از مجلس و مردم نکشد.

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب