پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

0:05:17 - جمعه 13 آذر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
نامه رهبری یک تعامل فرهنگی با نسل آینده رهبران غرب است
کارشناس مسائل اروپا گفت: مقام معظم رهبری با دقت نظر خود در این نامه هم جوانان را مورد خطاب قرار دادند و هم نوعی یاس از رهبران کنونی را در این پیام می دهند که این رهبران دست از سیاست های خود نمی خواهند بردارند.

به گزارش” صبح رابر“؛ سید صدر الدین موسوی در گفت و گو با خبرنگار ” پایگاه اطلاع رسانی بوتیا ” با تشریح کامل نامه مقام معظم رهبری به عموم جوانان غربی گفت: نامه ای که مقام معظم رهبری مرقوم کردند در حقیقت نشان می دهد که ایشان یک تعامل فرهنگی را با نسل آینده رهبران غرب آغاز کرده اند.

عضو هیات علمی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری در آغاز نامه از زمان انتخاب شده برای چنین نامه ای، احساس خوبی ندارند که چرا باید در پس یک حادثه ناگوار که در اثر تروریسم کور حادث شده است، این تعامل فرهنگی و این مکاتبه انجام صورت گیرد اما با این حال از فرصت استفاده کردند و پیام خودشان را به رهبران آینده غرب رساندند.

موسوی تصریح کرد: در حقیقت علت این نامه نگاری در ابتدا ذکر می شود و آن تلنگری است که به وجدان جوانان غربی زده می شود برای اینکه جان همه انسان ها را در مقابل تروریسم که تهدید است و درد مشترک همه ماست برابر بدانند.

وی ایجاد یک جبهه واحد در مقابل تروریسم را از نقطه نظرات مقام معظم رهبری در این نامه عنوان کرد و افزود: رهبری با اشاره به اتفاقاتی که در عربستان ، عراق، فلسطین، لبنان و سوریه و بعد در فرانسه رخ داده است در واقع هشدار می دهند به جوانان غربی که تروریسم قربانی می گیرد و فرقی نمی کند که این حواث در فرانسه باشد یا درهر نقطه از خاورمیانه بلکهآن چه که مهم است برخورد یکسان با این پدیده است.

کارشناس مسائل اروپا خاطر نشان کرد: از طرفی دیگر بعد از این هشدار باش مقام معظم رهبری سعی می کنند که قضیه تروریسم را از دو منظر آسیب شناسی کنند که یکی از این ریشه ها استاندارد دو گانه در قبال تروریسم دولتی اسرائیل است.

موسوی اذعاان داشت: در واقع مقام معظم رهبری تحولات و اتفاقات منطقه را با حادثه تروریستی فرانسه مقایسه می کنند و این برخوردهای دو گانه را یکی از ریشه های ناامنی و رشد تروریسم می دانند اما در برابر این نوع تروریسمی که در منطقه اتفاق می افتد چه عکس العملی نشان داده می شود و در برابر حادثه پاریس چه نوع عکس العملی.

وی با اشاره به صحبت مقام معظم رهبری در این نامه مبنی بر اینکه جهان اسلام قربانی تروریسم است، خاطر نشان کرد: وقتی اتفاقات منطقه را با حادثه تروریستی فرانسه که فقط یک بار اتفاق افتاده مقایسه می کنیم و عکس العمل آن ها را می بینیم متوجه این دوگانگی برخورد می شویم.

عضو هیات علمی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی بیان کرد: در بخشی از این نامه یک نوع کالبد شناسی  و ریشه یابی خشونت صورت گرفته است که بایستی از ریشه خشک شود و مقام معظم رهبری به جوانان هشدار می دهند که نسبت به آن حساس باشند و معیار های دو گانه ای که مسلط شده است را کنار بگذارند.

موسوی تاکید کرد: مقام معظم رهبری ریشه دراز مدت تروریسم را در نوع سیاست های فرهنگی می بینند و دقیقا بعد از این ریشه یابی راهکار ارائه کرده و پیشنهاد تعامل فرهنگی را به جای تهاجم فرهنگی می دهند.

وی با هشدار مقامم معظم رهبری مبنی بر خشونت خاموش اشاره کرد و افزود: در بخشی از این نامه مقام معظم رهبری دقیقا ریشه خشونت را در تهاجم فرهنگی، نادیده گرفتن فرهنگ ها و هویت های بومی و غیر غربی می دانند.

کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد: در واقع رهبری هشدار باش می دهند به جوان های غربی که اگر می خواهید به صورت اصولی مسئله تروریسم حل شود بایستی این نوع نگاه به فرهنگ دیگران و کوچک شمردن و تحقیر سایر فرهنگ ها و تلاش برای تحمیل فرهنگ غرب به فرهنگ های اصیل دیگر کشورها کنار گذاشته شود.

موسوی به هوشمندی مقام معظم رهبری در این نامه اشاره کرد و عنوان کرد: رهبری با بیان این جمله ی زیبا که  مکمل بخش قبل است « من اهمیت و ارزش پیوند فرهنگی را انکار نمی کنم» از یک طرف تهاجم فرهنگی را سرزنش می کنند و از طرف دیگر پشت آن راهکار می دهند که پیوند فرهنگی مفید است و باعث بالندگی و غنا می شود، اما آن هنگام که این پیوند ها نا همگون و تحمیلی شود خسارت می زند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در مجموع مقام معظم رهبری با دقت نظر خود هم جوانان را مورد خطاب قرار دادند و هم نوعی یاس از رهبران کنونی را در این پیام می دهند که این رهبران دست از سیاست های خود نمی خواهند بردارند و بنابراین رهبران و جوانان آینده مورد خطاب قرار می گیرند.

عضو هیات علمی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی در پایان با بیان اینکه محورهای این پیام مهم هم کالبد شکافی است و هم راهکار، تاکید کرد: نکته هایی که مقام معظم رهبری در این نامه بیان کردند نشان می دهد که بحران تروریسم، همانگونه که ایران پیش بینی کرده بود در خاور میانه باقی نخواهند ماند بلکه کسانی که حامی تروریسم بودند قربانی تروریسمی خواهند بود که خودشان درست کردند.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب