به گزارش ” صبح رابر”، به نقل از “آرمان کرمان”، علی خلیلی دکترای علوم سیاسی و کارشناس حوزه برجام در ارتباط با اعمال تحریم های جدید از سوی آمریکا علیه ایران گفت: قاعده ای که دولت آمریکا برای انجام مذاکرات اتخاذ می کند بدین صورت است که قبل از انجام هر گونه مذاکره ای قول های زیادی می دهند که باعث ایجاد طمع در طرف مقابل می شود.
وی عنوان کرد: زمانی که آمریکایی ها سر میز مذاکره با طرف مقابل می نشینند از وعده های خود می کاهند زمانی که همین وعده ها به مرحله نوشتن ورود پیدا می کند باز به میزان کمتری قول هایشان مکتوب می شود.
کارشناس حوزه برجام افزود: نکته جالب توجه اینجاست که آمریکایی ها حتی به متن مکتوب هم پایبند نیستند و کمتر از آنچه که توافق شده است را اجرا می کنند ، آن ها قدرت انجام این کار را دارند و تا جایی که بتوانند در ۴ مرحله وعده های خود را کاهش می دهند.
پذیرش نظام ارباب رعیتی در روابط بین الملل توسط دولت وقت عامل نقض های ایجاد شده در برجام
خلیلی اظهار داشت: پذیرفتن کاهش وعده ها به طرف مقابل مذاکره کننده بستگی دارد متاسفانه دولت وقت ایران نظام ارباب رعیتی را پذیرفته است و به روابط بین الملل به مثابه یک نظام ارباب رعیتی نگاه می کند که در آن کشور ما رعیت محسوب می شود.
وی بیان کرد: اگر آمریکا ۵۰ درصد از موارد برجام را هم نقض کند باز هم دولت وقت ایران از ظرفیت های حقوقی موجود در برجام استفاده نخواهد کرد زیرا خود را در حد برابری با آمریکا نمی بیند در صورتی که ملت ایران بعد از انقلاب با شرایط ایجاد شده خود را برابر آمریکا می داند و اعتقاد دارد که آمریکا هیچ برتری نسبت به ایران ندارد.
دکترای علوم سیاسی ادامه داد: یک رعیت در نظام ارباب رعیتی نمی تواند از مواضع خود دفاع کند و توانایی زیر سوال بردن نقض توافقات از سوی ارباب را ندارد.
خلیلی اذعان داشت: توافق نوشته شده در شرایط کاملا نابرابر نوشته شده است و نویسندگان این توافق از سوی ما در شرایط برابر توفق نکرده اند که اگر این چنین بود منتهی به برجام نمی شد.
برطرف کردن نقض های ایجاد شده در برجام تنها با زدن لبخندی ظریف و دفاع از آمریکا
وی تصریح کرد: نباید از کسانی که خود را یک پنجم آمریکا هم نمی دانند بیشتر از این انتظار داشت که در زمان اجرای برجام اگر نقضی صورت گیرد و ۵۰ درصد برجام هم اجرا نشود از ادامه توافق دست بردارند بلکه دولت وقت با زدن لبخندی ظریف به دفاع از آمریکایی ها خواهد پرداخت.
کارشناس حوزه برجام افزود: بر اساس اسناد و مدارک بعد از توافق نامه ژنو وزارت خزانه داری آمریکا تحریم هایی را اجرا کرد که سبب اعتراض روسیه شد و جزء موارد خلاف توافق نامه محسوب می شود اما دولت ما اعلام کرد که برخلاف قرارداد ژنو نیست.
خلیلی عنوان کرد: اگر نقضی صورت گیرد دولت ما از آن عبور کرده و از آمریکا حمایت هم خواهد کرد و قطعا از ظرفیت های موجود در برجام هم استفاده نخواهد کرد.
وی در خاتمه متذکر شد: رهبر انقلاب حدود ۲ سال است که در این خصوص به دولت توصیه میکنند اما گوش شنوایی برای شنیدن و پند گرفتن وجود ندارد بلکه عمق فاجعه در جایی است که دولت معتقد است که رمز موفقیت جمهوری اسلامی ایران ایجاد رابطه دوستانه با آمریکاست.
انتهای پیام/