پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

9:01:32 - چهارشنبه 8 اردیبهشت 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
مذاکرات حج به دور دوم کشیده شد/ کوتاهی وزارت حج سعودی در دعوت از سازمان حج و زیارت ایران
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: طبیعی است ایجاد هرگونه مانع تراشی و جلوگیری از اعزام حجاج ایرانی به حجّ مصداق قطعی صدّ عَن سبیل الله است که قرآن برای آن مجازات سختی قائل شده است.

به گزارش “صبح رابر“؛ حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در پاسخ به سوالی در خصوص لزوم برگزاری حج با توّجه به تأخیر زمان مذاکرات ایران و عربستان در زمینه برگزاری حجّ و قطع روابط دو کشور، اظهار داشت: حجّ فریضه‌ای مهّم و جهانشمول است و از دیدگاه اسلام به عنوان رکن دین ، پرچم اسلام، وسیله قوام دین در جامعه و بالاترین فریضه پس از جهاد فی سبیل الله به شمار می‌آید.

وی افزود: امام زین‌العابدین (ع) به ما یاد داده‌اند که در بهترین شرایط استجابت دعا یعنی ماه مبارک رمضان از خداوند حجّ را بخواهیم حج به اندازه‌ای مهّم است که اگر کسی مستطیع بوده و نتواند به حجّ برود رسول خدا (ص) از او با عنوان کافر یاد کرده و فرموده است «یا علی تارک الحج و هو مستطیع الکافر» .

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به روایت دیگری از امام صادق (ع) که فرموده‌اند «آن کس که در رفتن به حجّ سهل‌انگاری کند فردای قیامت کور محشور می‌شود»، خاطرنشان کرد: موضوع به اندازه‌ای جدی است که رسول خدا (ص) فرمودند «ترک الناس الحج عاماً واحداً  ما نوظروا» به معنای آن که اگر یک سال مردم حجّ رفتن را ترک کنند به آنها مهلت داده نمی‌شود و گرفتار عذاب الهی می‌شوند.

حجت الاسلام قاضی عسگر در ادامه تأکید کرد: با توّجه به آیات فراوان قرآن و روایات زیادی که در این زمینه وجود دارد نمی‌توان حجّ را تعطیل و از رفتن به حجّ جلوگیری کرد؛ چرا که فقهای شیعه نیز در طول تاریخ بر وجوب حجّ بر انسان‌های مستطیع فتوا صادر کرده و کسی که مستطیع شد به او اجازه تأخیر در انجام حجّ را نمی‌دهند و حتی در گذشته که وسایل و امکانات امروزی نبود و گاهی سفر حاجیان یکسال طول می‌کشید و با خطر گرسنگی و تشنگی و هجوم دزدان روبرو بودند فقهای دینی حجّ را منع نکردند.

وی همچنین بیان داشت: تا زمانی که امکان برگزاری حج وجود دارد حتماً باید برگزار شود و ما نیز در بعثه و سازمان بر همین باوریم و تلاش خود را انجام خواهیم داد تا مردمی که حدود شانزده سال در نوبت هستند بتوانند از این فریضه بزرگ عبادی سیاسی بهره کافی را ببرند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در توضیح فرصت های حج گفت: خداوند در قرآن برای حضور مردم در حج منافعی را در نظر گرفته و می‌فرماید که «و اذن فی الناس بالحج یأتوک رجالاً و علی کل ضامر یأتین من کل فج عمیق لیشهدوا منافع‌لهم» یعنی حاجیان در سفر حج منافع فراوانی را چه از نظر فردی و چه از نظر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به دست می‌آورند.»

حجت الاسلام قاضی عسگر همچنین افزود: در روایت آمده است که هرکس خیر دنیا و آخرت می‌خواهد به حجّ برود؛ چرا که در حجّ پاکی، نورانیت، خیر دنیا و آخرت، آشنایی با ملت‌های مسلمان، بهره‌گیری از دعا و نماز و زیارت، به نمایش گذاشتن قدرت بین‌المللی اسلام و دهها برکت دیگر وجود دارد و در سال‌های گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران نشان داده است منظم‌ترین و پر بهره‌ترین حاجیان بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً عدم حضور ایرانیان موجب خواهد شد تا مخالفان هجوم خود را علیه شیعه بیشتر کنند و مطالب خلاف حق و واقع را انتشار دهند و آنان را نسبت به انقلاب و پیروان مکتب اهل بیت بدبین کنند؛ حجّ بسیاری را از نظر روحی بیمه می‌کند و تحوّل بوجود آمده را به سایر مردم نیز هنگام بازگشت منتقل می‌سازد و ما به هیچ وجه نباید مردمی که حدود شانزده سال در نوبت هستند را از این ویژگی بزرگ محروم کنیم .

حجت الاسلام قاضی عسگر با بیان اینکه امسال به‌دلیل شرایط بوجودآمده ، وزارت حجّ عربستان در دعوت از سازمان‌حجّ وزیارت کوتاهی کرده است، تصریح کرد: در مذاکرات اوّلیه هیئت ایرانی در زمینه‌های مختلف با طرف سعودی صحبت شد و پیشرفت‌هایی هم بحمدا… حاصل شده، لیکن این مذاکرات در دور دوّم نیز باید ادامه پیدا کند تا تفاهم نهایی حاصل و توافق نامه امضاء شود .

وی در ادامه یادآور شد: بعثه مقام معظّم رهبری از سالها پیش مسئله حجّ را از روابط سیاسی دو کشور جدا کرده است و امیدواریم قطعی روابط موجب ایجاد تضییعات برای میهمانان خانه خدا نشود؛ مسئله ویزا، حمل‌ونقل، تدارکات، مسکن، امنیت زائر ، غرامت و دیه شهدای مسجدالحرام و منا و برنامه‌ریزی برای حجّ کم مشکل و به دور از آسیب‌های سال‌های گذشته، مهم‌ترین مسائلی است که هیئت اعزامی به سرپرستی ریاست سازمان آنها را پیگیری خواهند کرد .

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: طبیعی است ایجاد هرگونه مانع تراشی و جلوگیری از اعزام حجاج ایرانی به حجّ مصداق قطعی صدّ عَن سبیل الله است که قرآن برای آن مجازات سختی قائل شده است.

حجت الاسلام قاضی عسگر در پایان تأکید کرد: حجاج ایرانی در گذشته نشان داده‌اند که زیبا‌ترین و منظّم‌ترین و پرمعنویت‌ترین حجّ را انجام می‌دهند، و امیدواریم امسال نیز با همکاری کشور میزبان بار دیگر این مهّم تحقّق یابد و بتوانیم در همه اموری که ذکر شد به توافق کامل دست پیدا کنیم.

انتهای پیام

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب