به گزارش “صبح رابر“؛ قرآن کریم بزرگترین هدیه الهى براى انسانها و گرانبهاترین میراث پیامبر اعظم(ص) در میان مسلمین است، بنابراین امت اسلامى باید آنگونه که شایسته است براى استفاده از این میراث عظیم از خود همت نشان دهند، نهادهای فرهنگی باید قرآن کریم را که تجلىگاه خداوند و یگانه وسیله ارتباط میان بندگان و آفریدگار جهان است، به میان جوانان بیاورند و آنان را با کتاب خدا آشنا، و اندیشه و عمل آنان را با قرآن هماهنگ کنند.
در این راستا میتوان گفت ترویج و آموزش علوم قرآنی از اساسیترین برنامههای تأثیر گذار فرهنگی در هر شهرستانی است. که مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان و خانواده ها، بهرهگیری از امکانات سمعی و بصری، ایجاد و توسعه و حمایت از مکان های قرآنی،برگزاری دورههای آموزشی قرآن، مفاهیم، ترجمه و تفسیر برای سطوح مختلف و اقشار مختلف ، بهرهگیری از اساتید مجرب و حافظ قرآن برای آموزش می توان اشاره کرد.
به منظور توسعه فعالیتهای قرآنی در شهرستان رابر به دارالقرآن این شهرستان رفتیم تا از مشکلات و فعالیت های این مکان قرآنی جویا شویم ، اماکنی نورانی که اخلاص در آن موج میزند و نیازمند توجه ویژه مسئولان در رفع حداقل امکانات اولیه است. دارالقرآن الکریم شهرستان رابر از سال ۱۳۷۸، تأسیس شد و سه موسسه قرآنی، الرحمان، حضرت زینب و یاسین در رابر است که ازاین مؤسسات، دو مؤسسه قرآنی دایر و استقبال کننده کم می باشد.
مسئول دارالقرآن این شهرستان عمده ترین مشکل برای مؤسسات قرآنی در رابر را نداشتن جای ثابت خواند و گفت : با وجود پتانسل بالای مادی و معنویی قرآن هیچ جای ثابتی برایبرگزاری کلاس های قرآن نیست که بچه ها کلاس های دارالقرآن را برگزار کنند در بعضی مواقع در مدارس آموزش پرورش کلاس ها را برگزار کردیم .
وی افزود: با توجه به اینکه در بیشتر شهرستانها مثل رفسنجان ، دارالقرآن، مکانهای قرآنی و مؤسسات بیشتر موقوفه است اما بحث وقف در این شهرستان فقط برای امام حسین (ع)و اهل بیت (ع) جا افتاده کمتر کسی پیدا می شود که وقف برای قرآن انجام دهد حتی شخصیت های برجسته هم کمتر در زمینه قرآن هزینه می کنند.
این مسئول با بیان اینکه تنها راه درآمد این مؤسسات قرآنی شهریه بچه هاست و خیلی اندک و کم است که بعضی اولیاء خوب و بعضی هم وضعیت مالی خوبی ندارند افزود: از بچه ها دارالقرآن که وضعیت مالی مناسبی ندارند هم هیچ هزینه ای نمی گیریم ، هزینه جایزه، ثبت نامه و گواهینامه از شهریه بچه هاست .
وی با بیان اینکه دو زمین وقف شده در رابر می باشد ولی هیچ کس هنوز استارت آن را برای ساخت دارالقرآن نزده است تصریح کرد: در زمان دولت قبل درالقرآن ها تعطیل و کلاس های قرآنی روی کار آمدند خیلی فعالیت چشم گیری نداشت و در زمان این دولت دارالقرآن احیا شدند، زمانی درالقرآن می توان فعالیت مفیدی داشته باشند که پشتیبانی مالی شود.
این مسئول قرآنی ضمن گلایمندی از این وضعیت افزود: چرا کانون های فرهنگی جای ثابت و نیروی متخصص حتی سرایدار دارد اما درالقرآن نه جای ثابت، نه مستخدم هیچ ندارد کمترین و قدیمی ترین وسایل را دارالقرآن دارد با وجود نیروهای خوبی که دارد اما متاسفانه نیروهای آزاد هستند و تنها یک نیروی رسمی داریم و حق الزحمه درستی هم دریافت نمی کند مبلغ ۵۰ هزار تومان، قراردادی هم نیستند.
وی افزود: وقتی در محیط قرآنی وارد می شوید باید یک جاذبه ای داشته باشد و محیط شاد باشد این درد دلی بچه های که قرآن می خواهند یاد بگیرند، اگر یک جای ثابتی از خودمان باشد هزینه می کنیم .
زنگی آبادی گفت: با وجود عصر ارتباطات درالقرآن نه اینترنت و نه تلفن ثابت دارد هنوز در همان حداقل امکانات اولیه هم مانده ایم ، مکان درالقرآن فعلی دو کلاس دارد که از یک کلاس هم کارهای کامپیوتری ، دفتر مدیریت و کلاسها را برگزار می کنیم و کلاس دیگر انباری است، ای کاش توجه بیشتری بهچنین مسائل معنویی شود.
وی پیشنهاد کرد: مسئولین دولت و خیرین دست به دست هم دهنداین دو زمین وقفی را احداث کنند تا یک جای ثابت، درالقرآن امام خمینی (ره) داشته باشد، این دو زمین وقفی یکی در محله مسجد الرضا و یکی دیگر هم مرکز شهر، ۳ من زمین ۱۵ قصب بالای مطب دکتر سالاری در میدان معلم است اگر زمین این ساختمان ساخته شود مشکلات کمتر می شود.
زنگی آبادی با اشاره به برگزاری جلسات خانگی قرآن که در رابر زیاد می باشد گفت : جلساتقرائت خانم کریمی شاگردان خوبی تربیت کرده است، جلسات خانگی قرآن حداکثر ۱۰ درصد بازدهی دارد علت بازدهی کم این جلسات نیروی متخصص است یا رئیس جلسه کم توجیح است، و کمتر پیشرفت دارند ،جلسات قرائت قرآن در رابر ۲۰ ساله که دایر است اما هیچ بازدهی ندارد .
وی با تأکید بر این پیشنهاد که دوره توانمند سازی برای رؤسای جلسات قرآن لازم می باشد تصریح کرد: با برگزاری دوره توانمندسازی برای رئیس های قرائت، کلاس تجوید، دوره ترتیل خوانی و مسابقه همراه با جایزه می توان انگیزه ها و رقابت ها را بیشتر کرد که این همت امام جمعه و مسئولین شهر را می طلبد
این مسئول دارالقرآن با بیان اینکه با معرفی قرآن آموزان به اداره اوقاف، اداره ارشاد آزمون را برگزار و گواهینامه پایان دوره را می دهدگفت: سال گذشته در مسابقات یکی از مربیان رتبه اول ترتیل خوانی اوقاف شهرستان و کسب رتبه اول مسابقه حفظ جزء ۵ را قرآن آموزان رابری به دست آورد و همچنین در مسابقات هلال احمر هم رتبه استانی داشتیم ، می شود کار کرد در صورتیکه حمایت مسئولین و خیرین بیشتر از این باشد.
وی در پایان گفت: ما از آن گروهی نباشیم که در قیامت پیامبر (ص) می فرماید: یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً، قوم من قرآن را مهجور و غریب قراردادند، ما جز این دسته نباشیم تا شرمنده قرآن در قیامت نگردیم و قرآن شفیع ما باشد.
گفتنی است: رئیس اداره کارشناس قرآن ومعاونت پرورشی وخیلی از روسای قرائات قرآن زحمت میکشنداماجوابگوی ظرفیت بالای استعداد این شهرستان نیست وقابلیت این استعداد خیلی کاروهمت بالای را میطلبد.
انتهای پیام /