به گزارش “صبح رابر”؛ درپی شهادت چندتن از آتش نشانان در حادثه ساختمان پلاسکو، ضمن تسلیت به آتش نشانان شهرستان رابر به منظور ابراز همدردی و قدردانی از تلاش و فداکاری آتشنشانان ازاحساس این همکاران نسبت به شهدای آتش نشان فداکار این سازمان جویا شویم تا از نزدیک مشکلات آتش نشانی این شهرستان را بررسی کنیم.
فاجعه ساختمان پلاسکو در تهران این نکته را یادآورمیشود که آیا ساختمان های شهر ما ایمنی مناسب را دارند که دچار چنین اتفاقاتی نشوند و آیا آتشنشانی شهررابر تجهیزات مناسب و آمادگی لازم برای مقابله با چنین حوادثی را در شهر دارند.
در همان ابتدای ورودمان با مسئول این ایستگاه و پرسنل آن در جایگاه آتش نشانی رابر آشنا شدیم، به خوبی از ما استقبال کردند و خود از کمبود امکانات و وضعیت نامناسب آتشنشانی رابر بسیار نگران و ناراحت بودند.
سه نیرو در آتش نشانی شهرستان رابر است که ۲ نفرسابقه ۲۷ سال خدمت و یک نفر دیگر هم ۱۰ساله که مشغول خدمت رسانی در این عرصه می باشد؛ همچنین از طرف استانداری کرمان دو نیروی آموزش دیده دارد که در مواقع ضروری از وجود آنها هم استفاده می شود.
محمد باقر خواجه حسنی حدود ۱۰ سال در آتش نشانی شهرستان رابر مشغول خدمت رسانی است که در گفتگو باخبرنگار“صبح رابر” با تسلیت شهادت آتش نشانان فداکار سازمان آتش نشانی در حادثه ساختمان پلاسکو گفت: یاد قربانیان آتش نشانی را گرامی داشته و با بازماندگان حادثه ابراز همدردی می کنیم.
وی، در رابطه با مشکلات آتش نشانی رابرافزود: آتش نشانی رابر بدون هیچ امکانات مناسبی؛ نه لباس ودستگاه مناسبی با همین لباس معمولی با فرض اینکه خانواده خودمان در حادثه هستند سر صحنه آتش سوزی می رویم تا آتش را خاموش کنیم ،و وظیفه خود را طوری که وجدانمان راضی باشد، انجام دهیم .
این آتشنشان بیان کرد: هیچ لباس ضد حریق نداریم، گاهی هم با فرد معمولی اشتباه میگیرند از مسئولین خواهش دارم یک لباس ضد حریق به ما بدهند تا در آتش سوزی صدمه نبینیم.
وی با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو گفت: همکارانمان از جان خودشان گذشتند، تا دیگران را نجات دهندو چند نفر از همکارانمان به شهادت رسیدند
خواجه حسنی عنوان کرد: امکانات آتش نشانی شهرستان محدود است و اگر آتش سوزی بزرگی در شهر رخ دهد با این امکانات که داریم ، یک دستگاه ایسوزو، ۴ هزار لیتر آب گنجایش دارد تا بخواهدآتش را خاموش کندچون هیچ پشتوانه ای ندارد نمیتوان هیچ کاری انجام داد.
مسعود علیمرادی ۲۷ سال تجربه آتش نشانی دارد نیز می گوید: گرچه امکانات آتش نشانی در اختیار ما نگذاشته ولی خدا شاهداست بعضی وقت ها از جانمان مایه گذاشتیم.
وی ضمن ابراز همدردی با همکارانش در حادثه ساختمان پلاسکو افزود: ما خود را خادم مردم می دانیم و آماده جانشفانی در لحظه های سخت و دشوار هستیم .
این آتشنشان عنوان کرد: ما از تجربیات خودمان استفاده می کنیم والا ما امکانات محدودی داریم حتی یک لباس ایمنی نداریم اکنون ۲۷ ساله در این آتش نشانی مشغول خدمت رسانی هستیم هیچ گونه امکاناتی نداریم، چندین بار مسئولین سر زدندند جایگاه ما راهم از نزدیک دیدند اتاق مخروبه ای، خیلی بهتر از این مکانی که ما درآن زندگی می کنیم .
وی افزود: حداقل یک امکاناتی در اختیار ما بگذارند ، یک لباس ضد حریق بعد از ۲۷سال خدمت در این آتش نشانی نداریم .
علیمرادی بیان کرد: من نوعی به عنوان آتش نشان با نیروهایی که از اطراف در محل وقوع حادثه می آیند شناخته نمیشویم، چون لباس رسمی نداریم.
وی در ادامه گفت: آتش نشانی ۲ دستگاه دارد، یکدستگاه قدیمی که فعلاً خراب است و دستگاه ایسوزو که گنجایش ۴ هزارلیتر آب را دارد و کف ساز ، ۴ کپسول اطفاءحریق وهمچنین یک نیسان از رده خارج مثل یک جان برکف اولین نفرهایی هستیم که سر حادثه می رسیم ولی امکانات محدودی داریم .
علیمرادی گفت: مسئولین به فکر ما باشند یک امکاناتی در حد یک شهر به ما دهند اگر یک اتفاقی برای شهروندی رخ دهد ما شرمنده همشهریانمان نباشیم، حداقل بتوانیم برایشان کاری انجام دهیم.
ابراهیم سلاجقه ۲۷ سال سابقه خدمت رسانی در آتش نشانی شهرستان دارد، او نیزدر گفتگو با خبرنگار”صبح رابر“با بیان خاطره ای گفت: تلفنی از روستا داشتیم در محدوده ما نبود، آتش گسترده بود، مجبور شدیم با هماهنگی فرماندار ازآتش نشانی بزنجان و بافت بدلیل نبود امکانات برای کمک رسانی به محل حادثه بیایند، بلاخره با نداشتن امکانات ماشینی که ۴ هزار لیتر آب می گیرد در نیم ساعت آتش را پوشش دادم ولی بدون پشتیبانی مجدد آتش گرفت و تا اینکه ماشین از بافت، بزنجان و هنزا برای کمک رسانی آمدند؛ خانه سوخت.
وی افزود : آتش سوزی عمدی و سهوی باغات که یا درختان خشک شده را میخواهند از طرح باغات خارج کنند، خیلی وقت است که برای ما معضلی می باشد.
سلاجقه با بیان اینکه شعبه ای از آتش نشانی با پیگیری مسئولان در دست بررسی است اما به علت یخبندان و زمستان نتوانستند شروع کنند ولی پیگیرهستند، گفت: عمده ترین مشکل آتش نشانی رابر، نداشتن یک ماشین ۱۰ تُنی است که حداقل بتوان آتش سوزی ها را پوشش داد .
وی همچنین با ابراز گلایمندی از نبود امکانات اولیه و لباس ضد حریق افزود: امید است مسئولین قدمی برای این آتش نشانی بردارند تا بتوانیم در این شهر خدمتی کنیم.
این آتشنشان ادامه داد: در این شهر از همه مهمتر غواصی و مسائلی پیش پا افتاده ای که کمتر به آن اهمیت می دهیم تا اینکه گریبان گیر شوند ، یک شب خانمی زنگ زد و گفت: یک ماردر خانه ما آمده چکار کنیم، وحشت داریم ما هیچ امکاناتی نداریم یا فردی در چاه ۳ متری افتاده چکار کنیم که از ۳ متر آب نجاتش دهیم واقعا آتش نشانی آن امکانات ندارد که همه اتفاقات شهرستان را پوشش دهد.
وی از مسئولین درخواست کرد تا بیشتر توجه داشته باشند ، ۵ ماهه که حقوق معوقه داریم ۲ و سه نفرمان می خواهدبازنشسته شود ولی با مراجعه ها به شهرداری امکان وصول سنوات ندارند، سختی کار به ما می خورد اما هیچ با ۵ ماه حقوق معوقه و نه اضافه کاری حتی جایگاه مناسبی برای سه راننده نیست، مسئولین بیشتر به فکر باشند.
مسئول آتش نشانی رابر در پایان یاد شهدای آتش نشانان حادثه پلاسکو تهران را گرامی داشت و ضمن تسیلت به خانواده شان گفت: ما هم در غم آنها شریک هستیم.
در ادامه تصاویری از وضعیت جایگاه آتش نشانی رابر مشاهده نمایید:
انتهای پیام/