به گزارش “صبح رابر“؛ بارش ۶ روزه باران اگر چه خوشحال کننده بود پس از سالها خشکسالی در روزهای اخیر ،خیلی از چشمه آب ها دوباره جان گرفتند رودخانه ها سیر آب شدند اما سبب آبگرفتگی و وارد شدن خسارت کلی و جزئی به خانه های روستایی، عشایر و همچنین شهری به آثار باستانی قلعه قدیمی رابر شده است.
خیلی از کشاورزان، باغداران و دامداران در کنار شادی مردم از باران روی دیگری هم داشت باران ۶ روزه در شهرستان رابر پایان گرفت اما با سیلاب به جا مانده همچنان در شهرستان می تازد.
پل های جاده کلدان ، رودبر در معرض خطر شکستگی قرار دارد، برخی مسیرهای روستایی مسدود و برخی به دلیل نگرانی از فرو ریختن پل ها، همچنان سر در گم مانده اند .
این بحران در شهرستان رابر به حدی شدید بود که جانشین ستاد بحران استان، مدیرعامل جمعیت هلال احمر و مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان ،به همراه مدیر کل اداره امور عشایری استان را به این شهرستان کشاند .
کمتر خانه ای در شهرستان رابرمی توان یافت که دچار خسارت بارندگی نشده باشد از واحد های مسکونی و مدارس قدیمی گرفته تا جاده ی تازه آسفالت شده حال خسارت وارد شده به برق ، منبع آب روستاها، قطعی تلفن ، مسدود بودن راههای ارتباطی وتلفات دام ها بماند.
آسیب دیدگانی که خانه هایشان طعمه سیلاب شدند در مدارس پناه گرفتند، این بارندگی مدارس ابتدایی شهرستان را هم چند روز تعطیل کرد و همچنین تعطیلی جایگاه در روزهای اخیر نیزچندین خودرو به گل نشتند این بارندگی غم نامه ای به همراه تعطیلی جایگاه CNG داشت .
برآورد خسارت کلی به شهرستان رابردر روزهای آینده توسط کارشناسان اعلام خواهد شد. اما در استان قطع آب در ۹۱ روستا، قطعی برق در ۲۸ روستا در جنوب و شرق، و همچنین راه ارتباطی ۳۱۸ روستای استان مسدود شده که عمده آنها به علت وقوع سیلاب است.
بن بست در امدادرسانی شهرستان رابر، مسئولین هشدارهای هواشناسی را از دو هفته قبل اگر جدی گرفته بودند با آمادگی نسبی هم کمکها از جمله پلاستیک و … حداقل یک هفته قبل از بارندگی بین دهیاریها توزیع می کردند، نه اینکه در اوج بارندگی با توزیع فقط دو متر پلاستیک برای هر خانوار آنها را به سخره بگیرند دومتر که حتی توان پوشاندن یک اتاق برای سرپناه گرفتن را نداشت و به قول یکی از روستائیان به درد زیر سفره انداختن می خورد!
این بارش ها نشان داد که کدام مسیرها باید پل ایجاد می شد اما با ایجاد یک آبونمان آن را از سر باز کرده بودند. نشان داد که راههای ما چقدر اصولی ساخته شده و در مواقع حوادث چقدر به آنها اعتماد است به گونه ای همان روز اول بارندگی بیشتر راههای ارتباطی روستاهای شهرستان تخریب شد و کمک رسانی مشکل و در برخی محورها عملا غیر ممکن شد.
سوال اینجاست مگر مسئولین شهر ما تاکنون به این روستاها سفر نکرده بود که میزان استحکام جاده ها را برآورد کنند ؟ مگر نمی دانستند که چند درصد خانه های روستایی خشتی و فرسوده است تا از قبل تدارکات لازم را تهیه و انبار کنند تا اینگونه با کمبود ملزومات کمک رسانی مواجه نشوند؟ شهری که در مقابل بارش چند روز باران اینگونه آسیب پذیر است در مقابل حوادثی که خبر نمی کند از جمله زلزله چه آسیب هایی به دنبال خواهد داشت؟
بنا به اعلام جانشین ستاد بحران استان کرمان،خسارت اولیه سیل در استان ۷۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
تلاشهای بی وقفه بسیاری از ارگانها در این چند روز بر کسی پوشیده نیست و همه دیدند که از جان و دل ایثار کردند و در کمک رسانی به مردم آسیب دیده خواب و خوراک نداشتند. اما اگر از قبل آمادگیهای و امکانات لازم در نظر گرفته شده بود شاید نیازی به این همه زحمت مسئولین و مشقت مردم نبود.
در ادامه گوشه ای از تصاویر ارسالی شهروند خبرنگاران رابر از خسارت بارندگی را مشاهده نمایید:
انتهای پیام /