به گزارش “ صبح رابر” به نقل از” آرمان کرمان” ،پیام رسان تلگرام یک پیام رسان چندسکویی است که چند صباحی مردم ایران با آن آشنا شده اند. کاربران تلگرام میتوانند پیامها، تصاویر، ویدئوها و اسناد و در یک کلام هر چیزی که دلشان خواست تبادل کنند. کاربران نرم افزار امکان تبادل پیام، عکس، ویدیو و فایل تا حجم ۱٬۵ گیگابایت را دارند.
پس از آنکه اپلیکیشن «وی چت» در ایران فیلتر شد، ایرانی ها که از این شبکه ها به ظاهر راضی بودند فورا به دیگر نرم اپلیکیشن ها کوچ کردند تا جایگزین مناسبی برای نرم افزار فیلتر شده وی چت بیابند و در این رهگذر، روز به روز بر شمار کاربران ایرانی برخی اپلیکیشن های اجتماعی ها افزوده شد. بعد از وی چت قرعه به نام وایبر افتاد و ایرانی ها با یک کوچ وسیع به سمت وایبر حرکت کردند. اما بعد از یک مدت حدودا یک ساله و بروز برخی مشکلات از قبیل کندی سرعت و لو رفتن مسئول و توسعه دهنده اسرائیلی آن و همچنین امنیت بسیار پایین این اپلیکیشن به یک باره کاربران آن از ۱۹ درصد به ۸ درصد تقلیل پیدا کرد و ایران از رتبه اول دنیا به رتبه دوم دنیا رسید و این نشان دهنده کوچ و یا به اصطلاح ییلاق قشلاق ایرانی ها بود به سوی یک نرم افزار دیگر.
اگر نگاهی به سایت الکسا بیاندازیم متوجه می شویم که در بین این نرم افزارها ، نرم افزار تلگرام با رشد فزاینده ای در حال حرکت است و روزانه بر تعداد کاربران آن افزوده میشود. در حال حاضر ایران رتبه اول با تعداد کاربر نزدیک به ۲۳ درصد از کل کاربران تلگرام را داراست. این نرم افزار که روسی است و در کمال تعجب در روسیه با جمعیت ۱۴۵ میلیونی در رتبه دوم قرار دارد. حال باید از مسئولین پرسید که تا کی باید نظاره گر کوچ ماهانه و یا فصلی ایرانی ها باشیم؟ چرا بحث سواد رسانه ای به صورت فراگیر مطرح نمی شود؟ چرا اپلیکیشن های ایرانی اجازه تبلیغ در رسانه ملی ندارند؟ چرا با وجو د شایعه ایرانی بودن تلگرام کسی واکنشی نشان نداد و تکذیب نکرد؟
مرتضی کارآموزیان(کارشناس فضای مجازی و رسانه)
انتهای پیام/