به گزارش ” صبح رابر”اهمیت بازی در سنین کودکی و نقش آن در شکلگیری شخصیت کودکان و میزان یادگیری اصول و آموزههای اجتماعی بر هیچ کس پوشیده نیست و اکثر کارشناسان و متخصصین علوم روانشناسی نیز بر این نکته تاکید دارند که بازی در فرآیند شکلگیری شخصیت کودکان نفش مهمی ایفا میکند.
بنابراین خانوادهها سعی میکنند با اختصاص دادن بخشی از اوقات فراغت کودکانشان به انجام بازی در فضاهای روباز نظیر پارکها و شهربازیها، ضمن فراهم کردن محیطی شاداب و و فرح بخش برای آنها، راههای رسیدن به تکامل شخصیتی و فیزیکی آنها را هموار کنند.
بازی در مکانهای عمومی و به صورت گروهی، تفاوتهایی با بازی در منزل دارد از آنجا که بازی در مکانهای عمومی نظیر مدارس، مهدهای کودک، پارک ها و شهرهای بازی به صورت گروهی است و از وسایل مختلف بازی استفاده میشود، رعایت نکات ایمنی و داشتن آگاهی از نحوه استفاده از وسایل بازی موجود بیش از مکانهای دیگر ضروری است، رعایت استاندارد ایمنی در مهدهای کودک، پارکها و شهرهای بازی به منظور جلوگیری از بروز هرگونه حوادث الزامی است
شهرستان رابر دارای دو پارک محلی برای بازیهای کودکان ،پارک در محدوده تنها کتابخانه عمومی این شهر واقع شده. وپارک ملت در وضعیت بسیار بدی قرار داشته و نیاز به بهسازی دارداگر سری به پارکهای این منطقه بزنید این واقعیت را در مییابید. نبود آب آشامیدنی ، وضعیت نا مناسب وسایل بازی کودکان در پارک ها شهرستان و نبود سرویس های بهداشتی , …امروزه در اکثر پارکها کمتر به مسائل ایمنی توجه می شود، بستهای شکسته، بلبرینگهای زنگ زده و معیوب، زنجیرهای غیرمطمئن و نامتوازن تابها، کفسازی خطرناک مملو از سنگ و ماسه و شن، وسایل بازی فلزی کهنه و غیر استاندارد و … حاکی از به بازی گرفته شدن استاندارد در پارکها است.
وجود این وسایل غیراستاندارد در پارکها علاوه بر احتمال بروز حوادث ناگوار برای کودکان، باعث افزایش دلهره و نگرانی والدینی میشود که برای گذراندن ساعاتی خوش به این مکانها میروند.
در جامعه کنونی که بازیهای رایانهای و مجازی، تحرک و جنب و جوش را در کودکان و نوجوانان به حداقل رساندهاند و از سویی دشمن به قصد تهاجم فرهنگی با همین ابزار بازی و سرگرمی های مجازی، قدرت اندیشیدن و تفکر را در نسل جوان نشانه رفته است و با تولید انواع بازی های رایانه ای و کامپیوتری سعی در تغییر نگرش و تفکر نسل جوان در حال رشد را دارد، انجام بازی در فضاهای شاد و متنوع و به صورت دسته جمعی می تواند به عنوان راهکاری در کاهش اثرات مخرب این نوع بازی های رایانه ای باشد.
به علاوه تحرک و جنب و جوش در سنین کودکی باعث تقویت قوای جسمی و ذهنی کودک در بزرگسالی خواهد شد، فلذا توجه به استانداردهای لازم و ایجاد فضاهای ایمن در سطح شهرها برای پر کردن اوقات فراغت نسل جوانتر بیش از گذشته ضروری به میرسد.
امید است متولیان امر و مسئولان شهرداریها و فضای سبز در ایجاد، توسعه و نگهداری و بازدید علمی از فضاها و مکانها بازی کودکان، راه را توسعه همه جانبه کودکان امروز و آینده سازان فردا هموار سازند تا خانواده ها در انتخاب پارک برای پر کردن اوقات فراغت فرزندان شان به خود تردید راه ندهند و نگران خطرآفرین بودن وسایل پارک ها نباشند.
واقعا جای تاسف داره ، لعنت بر کسایی که باعث و بانی این محرومیت اند بچه های بی گناه رابر چه گناهی کردن که از حد اقل امکاناتی که حتی چلغوزآباد هم پیدا میشه باید بی نصیب باشن. حالا از بعضی از بچه ها که ما دهه شصتی ها بود گذشت. مسئولین بی فکر جواب خدا رو چی میخوان بدن.مگه یه نرده رنگ زدن و یه خال جوش گذاشتن یا ۴ تا جدول گذاشتن چقد هزینه داره؟؟؟؟؟ برین شهرای دیگه رو ببینید هر وجب یه فضای سبزه. وقتی متخصص نمیدارین در راس کار آخرش همینه دیگه.
پارک که چی بگم؟؟؟ یه بیمارستان-استخر- خیابون درست و حسابی هیچی؟ خداییش این انصافه؟
باران عزیز پارک های رابر ختم شد فقط به پارک ملت ، چند روز قبل که به کتابخانه رفته بودم، دیدم که پارک کوچکی که بعد از ساخت دو کتابخانه و شهرداری باقی مانده بود نیز موجود نیست و امروز شنیدم که تقریبا ۵ ماه است که این پارک کوچک و اندک وسایل بازی کودکان را نیز برداشته اند و فقط آسفالت های کنده شده روی هم هستند.
واقعا برای رسیدگی هیی که به مردم رابر می شود باید گریه کرد.