به گزارش “صبح رابر”؛ غلامرضا شرفی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به موضوع الگوی جدید قراردادهای نفتی و ایرادات وارد بر این قراردادها، گفت: در موضوع الگوی جدید قراردادهای نفتی اطلاعات شفاف به صورت ناقص و محدودی در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفت و ما اطلاعات را از گوشه و کنار به صورت اخبار جمع آوری و در اختیار افراد قرار دادیم.
وی با اشاره به مدت زمان طولانی الگوی جدید قراردادهای نفتی، گفت: مدت زمان درج شده برای همکاری با طرف های خارجی طولانی مدت است و باید دولت نسبت به کاهش زمان قرارداد ها اقدام درخوری را داشته باشد و آن را کاهش دهد.
عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه الگوی جدید قراردادهای نفتی برای تمام میادین نفتی کشور است، تصریح کرد: باید این الگوها به تفکیک میادین نفتی تهیه و تنظیم شود؛ برای میادین مشترک یک الگو و برای میادین غیر مشترک الگویی دیگر باید تهیه و تنظیم کنند.
شرفی در تشریح ایرادات دیگر الگوی جدید قراردادهای نفتی، بیان داشت: از دیگر ایراداتی که به الگوی جدید قراردادهای نفتی وارد است، می توان از عدم انتقال دانش و فناوری، سهم پنجاه درصدی مساوی طرفین، عدم وجود داور و نهاد رسیدگی کننده به مشکلات در صورت اختلاف با طرف خارجی و سایر مشکلات از این دست نام برد.
وی با اشاره به عدم بکارگیری نیروی بومی در قراردادهای جدید با طرف خارجی، افزود: متاسفانه در الگوی جدید قراردادهای نفتی به اینکه به چه میزان از نیروی بومی و داخلی در پروژه ها استفاده شود اشاره نشده است و اینکه تا چه مدت نیروی خارجی می تواند در میادین گازی مشغول فعالیت باشد درج نشده است.
عضو کمیسیون انرژی در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: تا زمانی که ایرادات الگوی جدید قراردادهای نفتی برطرف نشود نمایندگان از اقدامات لازم برای ابطلال این مصوبه را انجام می دهند و پیگیر این موضوع در مجلس شورای اسلامی نیز هستند.
انتهای پیام/