پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

7:35:07 - سه شنبه 5 فروردین 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
چرا حماسه اقتصادی به ثمر نرسید
به گزارش ” صبح رابر” سعید کوشافر: سال قبل از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی نامگذاری شد، درطول این سال حماسه سیاسی کشور با حضور مردم در صحنه انتخابات و راهپیمایی های مختلف و از جمله ۲۲بهمن به طور کامل محقق شد ، اما بخش دیگری از شعار […]

به گزارش ” صبح رابر” سعید کوشافر: سال قبل از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی نامگذاری شد، درطول این سال حماسه سیاسی کشور با حضور مردم در صحنه انتخابات و راهپیمایی های مختلف و از جمله ۲۲بهمن به طور کامل محقق شد ، اما بخش دیگری از شعار باید با تلاش وهمراهی دولتمردان و فعالان اقتصادی کشور به نتیجه میرسید که به دلایل مختلف عملی نشدو مردم نتوانستند طعم شیرین حماسه اقتصادی را بچشند.

 در این راستا و با توجه به اینکه امسال نیز بخشی از نامگذاری سال به مسایل اقتصای برمیگردد بر ان شدیم تا ببینیم مشکل محقق نشدن حماسه اقتصادی درکجا بود تا در سال اینده و برای تحقق اقتصاد مقاومتی این مساله مجدد تکرار نشود.

***عزم و تلاش دولت برای تحقق حماسه اقتصادی کافی نبوده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شرط اصلی و لازم در تحقق حماسه اقتصادی، عزم دولت و تصمیم آن به وقوع حماسه اقتصادی است ولی در سال ۹۲ عزم و تلاش دولت در این راستا کافی نبوده است.
ایرج ندیمی  درباره مفهوم حماسه اقتصادی و اینکه چرا این حماسه سال ۹۲ محقق نشده است،‌ گفت: از لحاظ ترکیب، حماسه اقتصادی ، جهاد اقتصادی و یا اقتصاد مقاومتی را با خود به همراه دارد. حماسه اقتصادی تکاپو و تلاش و جهاد مجاهدت گونه را مدنظر دارد. کار عادی را حماسه نمی گویند.
وی اضافه کرد: حماسه اقتصادی کاری است که مجاهدانه در اوج صورت می گیرد. این حماسه باید به گونه ای باشد که به استقلال اقتصاد کشور منجر شود و از میزان وابستگی آن بکاهد و طمع دشمن را نیز کم کند.
وی افزود: حماسه اقتصادی در حقیقت به آن دسته از تلاشها، مجاهدتها و تکاپوها مربوط می شود که اوج یک فعالیت را نشان می دهد و به تصیمات و اعمالی منجر شود که نتایج مورد نظر و عملی آن، در همه مباحث اداره اقتصادی، به کاهش وابستگی اقتصاد بیانجامد و به تأمین نیاز داخلی منجر شود.
ندیمی گفت: در چندسال اخیر رهبر معظم انقلاب، با دیده بانی و به جمع بندی که از مسائل داشتد به تعیین راهبردهایی اقدام کرده اند که از جمله آنها همت مضاعف کارمضاعف، اصلاح الگو مصرف، حماسه اقتصادی و.. بود. این راهبردها، به لحاظ اجرایی نقطه شروعی دارند که پایان آنها معلوم نیست تا اینکه به نتیجه برسند.
وی افزود: در بحث حماسه اقتصادی ، نقطه اوج حاصل نشده است. دلیل اصلی آن این است که تلاشها متناسب نبوده و باید بیشتر کرد. سازماندهی بیشتری را باید ایجاد کرد.
ندیمی گفت: بیشتر از عمل در حوزه نظر فعالیت شده است. حماسه اقتصادی باید خود را در تمامی بسترهای اقتصادی بروز و ظهور دهد . در بودجه، هدفمندی یارانه ها و…، نگاهی به همه آنها نشان می دهد شکل آنها در عمل مجاهدانه نیست.

وی افزود: در حماسه اقتصادی نیاز به یک جهاد همه جانبه است. این جهاد نیازمند دشمن شناسی، شناسایی اقدامات لازم، فرهنگ سازی، انجام عملیات لجستیکی و.. است. با نگاهی به آنچه حادث باید گفت که حماسه در حد نظر بوده و عملیاتی نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در مورد حماسه سیاسی نیز دولت یک ریل گذاری انجام داد که آنچه به وقوع پیوست اقدام مردم بود. مردم در حماسه ها و در دورانهای مختلف نتیجه بخش تر از دولت عمل کرده اند.

وی افزود: در بحث حماسه اقتصادی، باید پذیرفت که بخش عمده ای از اقتصاد کشور در دست دولت است و منافع درآمدی دولت نیز در اختیار دولت است. یکی از تفاوتهای وقوع حماسه ای که نقش مردم در آن پررنگ است با حماسه ای که نقش دولت، در همین نکات نهفته است.
ندیمی گفت: حضور مردم در حماسه ها تعیین کننده است به شرط آنکه که دولت تصمیم بگیرد تا مردم حضور جدی یابند. با اجرای واقعی اصل ۴۴ قانون اساسی، نقش آفرینی مردم در اقتصاد نیز افزایش می یابد.
وی افزود: در عمده وظایفی که برای تحقق حماسه اقتصادی تعیین شده، وظایف اصلی متوجه سه قوه است. مردم پولی ندارند تا وارد میدان شوند. دولت باید این اجازه را به آنها دهد. اگر هم پولی داشته باشند در برابر سهم دولت ، سهم آنها ناچیز است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شرط اصلی و لازم در تحقق حماسه اقتصادی، عزم دولت و تصمیم آن به وقوع حماسه اقتصادی است و با این تصمیم بقیه نیز به متناسب با آن تعریف خواهند شد.
وی افزود: اینکه بر نقش سه قوا تأکید شده برای این است که قوای مختلف متناسب با وظایف خود به شناسایی مشکلات پیش رو اقدام کنند و با بازنگری در دستورالعملها، آیین نامه ها، بخشنامه ها و… زمینه وقوع حماسه اقتصادی را فراهم کنند.
ندیمی گفت: آنچه شاهد آن هستیم اینکه این عزم وجود ندارد. در جنگ باید مقاومت کرد. با مقاومت است که حماسه رخ می دهد. با مقاومت حماسه آفریده می شود و با شناسایی دشمن به عمل اقدام می شود.

وی افزود: در بحث حماسه اقتصادی به نوعی تردید در عمل وجود دارد. آسیب اقتصادی ما ناشی از دولت است تا زمانی که به نوعی به دشمن وابستگی وجود دارد این آسیب ادامه خواهد داشت.
این عضو کمیسیون اقتصادی گفت: بنابراین باید در نظر داشت که ما با نوعی جنگ روبرو هستیم. باید دراین جنگ بتوانیم مقاومت کنیم و این مقاومت نیاز به حماسه ای دارد تا طی آن بتوان دشمن را از خانه خود به لحاظ اقتصادی بیرون کنیم. با حماسه و بیرون راندن دشمن است که تولید کننده ما انگیزه خواهد یافت و اقتصاد دچار رونق خواهد شد.

 

 

***لازمه تحقق حماسه اقتصادی از بین بردن فساد اقتصادی بود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره اینکه لازمه تحقق حماسه اقتصادی از بین بردن فساد اقتصادی بود، گفت: در اواخر سال ۹۲ خیزها برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی برداشته شده است.
عزت الله یوسفیان ملا در پاسخ به این سوال که چرا حماسه اقتصادی در سال گذشته محقق نشد، اظهار داشت: وقتی از کلمه حماسه یاد می شود یعنی شرایط و وضعیت از روال عادی خارج می شود و به صورت ملی و همه جانبه، صورت همجمه گروهی به خود می گیرد.
وی افزود: در حماسه اقتصادی ، شرایط اقتصادی متفاوت از شرایط عادی است. باید دیدگاهها را به آن سمت سوق داد که در شرایط حماسی، اقتصاد کشور در استثنایی و فراگیری قرار می گیرد. همه آحاد و دستگاهها و ارگانها را مخاطب قرار می دهد.

یوسفیان ملا گفت: متأسفانه حماسه اقتصادی در حال حاضر رخ نداده است. حماسه اقتصادی در حد حرف و شعار باقی مانده است. در حالی که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند بحث حماسه اقتصادی در حد سمینار و… بسنده نشود . البته با خیزی که برای اقتصاد مقاومتی برداشته شده در بطن آن حماسه اقتصادی با یک ویژگیهای جدید نهفته دارد.

وی افزود: در حال حاضر حماسه اقتصادی به وقوع نپیوسته است. با تحقق اقتصاد مقاومتی ، حماسه اقتصادی نیز به وجود می آید. برای عبور از یک رودخانه نیز باید کمی به عقب بروی. آماده شوی و سپس اقدام به پرش از رود نمایی. در حال حاضر دولت و مجلس و قوه قضائیه در حال برداشتن خیز برای محقق کردن اقتصاد مقاومتی هستند. با تحقق اقتصاد مقاومتی، حماسه اقتصادی نیز حاصل می شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی با هماهنگی دولت ، قوه قضائیه و مجلس و آماده سازی بستری سالم و از بین بردن فساد اقتصادی حاصل می شود.

وی افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، نیروهای حاکمیتی باید بستر سالم را در این مسیر فراهم می کنند و برنامه ریزی مدون و پشتیبانی لازم از سوی قوای سه گانه صورت گیرد. از سویی باید سهم مردم در اقتصاد و تولید افزایش یابد.
یوسفیان ملا تأکید کرد: سالم نگهداشتن بستر و فضای مختلف اقتصادی برای تولید، اشتغال زایی و… برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی با دولت و دیگر دستگاههاست.

 

 

***حماسه اقتصادی محقق نشد چون دولت سیاست ضد تولید اعمال کرد
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس لازمه تحقق حماسه اقتصادی را عملیاتی شدن ابلاغیه ۲۴ بندی اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاستهای حمایت از تولید دانست.
عبدالرضا عزیزی  اظهارداشت: حماسه اقتصادی در پی اقتصاد مقاومتی حاصل می شود و زمانی مظاهر تحقق آن قابل رویت است که با حمایت از تولید داخلی، اشتغالزایی ایجاد شود، تورم کاهش یافته و اقتصاد از حالت رکود خارج شود و رشد اقتصادی داشته باشیم.
وی افزود: با اجرای سیاستهای ۲۴ بندی اقتصاد مقاومتی می توان در انتظار تحقق حماسه اقتصادی بود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی هم برای شرایط صلح و هم برای شرایط سخت است و منظور از آن ریاضت اقتصادی نیست. در اقتصاد مقاومتی میزان مشارکت مردم در اقتصاد و حمایت آنها از تولید ملی افزایش می یابد و به همان نسبت از صرفه جویی دفاع خواهند کرد.
وی افزود: حماسه اقتصادی نباید در شعار باقی بماند و باید محقق شود. بسیاری شعار دادند و عمل نکردند. هدفمندی یارانه ها باید زمینه حمایت از تولید را فراهم می کرد ولی در عمل واردات بیشتر شد.
عزیزی گفت: با سیاستهای ضد حمایت از تولید ملی هرگز نمی توان به اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی رسید. نمی توان گفت از تولید داخلی حمایت می شود بعد به وارد کردن برنج، مرکبات و دیگر محصولات به قیمت ارزانتر اقدام کرد.
وی تأکید کرد: بنابراین باید با اجرای ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی، موجبات تحقق اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی را فراهم کرد.

 

***مبارزه با رانت‌خواری حماسه اقتصادی را سرعت می‌دهد
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: مبارزه با رانت خواری و حمایت از تولید ملی راهکار تحقق حماسه اقتصادی است.
موید حسینی صدر  اظهار کرد: تاکنون تنها ۳۰ درصد حماسه اقتصادی به تحقق رسیده و هنوز انتظارات مردم ایران به طور کامل برآورده نشده است.

وی افزود: ۷۰ درصد مابقی حماسه اقتصادی را می‌توان با برنامه‌ریزی طرح‌های بلند مدت، جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، اتحاد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی و شغلی مردم به تحقق رساند.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت و مسئولان می‌توانند با هدف گذاری و حل مهم‌ترین مطالبات مردم یعنی اشتغال، گرانی و کنترل تورم به تحقق حماسه اقتصادی در سال‌های آتی کمک کنند.

مبارزه با رانت خواری حماسه اقتصادی را سرعت می دهد

حسینی صدر افزود: اکنون دولت تدبیر و امید در مرحله برنامه‌ریزی و انجام اقدامات اولیه در عرصه‌های صنعت، نفت و گاز، کشاورزی، جذب توریست و تجارت خارجی است اما در خصوص کنترل تورم توانسته تاحدودی به موفقیت برسد.

وی بیان کرد: مبارزه با باندهای بزرگ واردات و صادرات غیرقانونی، مبارزه با فساد مالی و برخورد با رانت خواری قطعاً می‌تواند به تقویت سرمایه گذاری های سالم و حمایت از تولیدکنندگان داخلی کمک کند.

حمایت از تولید ملی راهکار تحقق حماسه اقتصادی است

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با انجام این کارها یقیناً اقتصاد کشور رو به بهبودی می گذارد و تولید ملی و در نتیجه اشتغال و درآمد سرانه افزایش پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: برای تحقق این حماسه باید از تخلفات، فساد و رانتخواری‌های مالی جلوگیری کرده و سرمایه‌های کشور را به سمت تولید هدایت کرد.

حسینی صدر افزود: اگر از تولیدات داخلی حمایت کرده و با تکیه بر آن از صادرات و واردات غیرضروری جلوگیری کنیم کشور ایران می‌تواند بدر مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی به حماسه اقتصادی نیز دست پیدا کند.

انتهای خبر/ قدس آنلاین

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب