پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

6:05:49 - دوشنبه 1 دی 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
نکات ایمنی در فصل سرما
این روزها با آغاز فصل زمستان هوا نیز به سمت سرما پیش می رود و بسیاری از خانواده ها به فکر تدارکاتی برای مقابله با سرما هستند.

به گزارش ” صبح رابر” با آغاز فصول سرد سال در شهرستان کوهستانی رابر با در نظر گرفتن مسائل ایمنی در مصرف این نعمت الهی از بروز حوادث ناگوار پیشگیری نمایید. زمستان نوید بخش ادامه حیات و بذل نعمات خداوندی است و چرخش این فصول انسان را به تکاپوی معاش و صیانت از سلامت خود وا می‌دارد. منظره سفیدای برف زمستان خوشایند و فرح بخش خواهد بود بشرط آنکه در تمامی لحظات چه در خانه و چه در بیرون از منزل مسایل ایمنی را رعایت نماییم تا این نزول آسمانی برای ما مشکل ساز نشود.

برودت هوا و افت دما و بارش برف سنگین باعث می شود که مصرف گاز افزایش یابد. و با فرهنگ سازی مناسب و رعایت مسائل ایمنی برای مصرف اصولی و طبیعی گاز شهری که هر مشترک با تمهیدات لازم و ابتکارات خود روزانه یک متر مکعب در مصرف عمومی روزانه خود صرفه جویی کند هر روز ۴۲ هزار مترمکعب گاز در سطح شهرستان صرفه جویی می شود که این امر کمک موثری به جلوگیری از قطعی گاز خواهد بود.

مقابله با فصل سرما یکی از واجبات است چرا که این فصل می تواند حتی جان انسان ها را نیز به خطر بیاندازد. با استفاده از وسایل گرمایشی و همچنین رعایت چند نکته شما می توانید خانه خود را گرم کنید اما مهمترین نکته این است که ایمنی را در استفاده از وسایل گرمایشی زعایت کنید تا در طول فصل سرما خطری شما را تهدید نکند.

*یکی از نکات اساسی این است که همیشه اجازه بدهید هوای کافی برای تنفس شما و جهت سوختن بخاری گازسوز به اتاق برسد . وجود روزنه های زیر دربها برای این منظور مفید می باشند. بنابراین روزنه های زیر دربها را با اشیاعی همچون پارچه ، پتو و … مسدود ننمایید .

 
*از صحیح سوختن گاز و سلامت بخاری بوسیله افراد ذیصلاح مطمئن شوید. تنها کافی است تا با شرکت تولید کننده محصول تماس بگیرید و از آن ها برای این کار راهنمایی بخواهید.

*از سلامت دودکش مربوط به بخاری اطمینان حاصل نمایید. این امر یکی از مهمترین نکاتی است که باید همیشه در نظر داشته باشیم چرا که اشکالات دودکش می تواند باعث بروز اتفاقاتی غیر قابل بازگشت شود.

*نصب دودکش در داخل راهرو، پاسیو و فضاهای بسته ساختمان که جریان طبیعی هوا وجود ندارد ممنوع است و هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مجزا و مجهز به کلاهک اچ (H) باشد.

*چنانچه دودکش سرد باشد نشاندهنده عدم عبور گازهای سمی است و بایستی سریعا نسبت به رفع مشکل اقدام نمود، استفاده از شعله شمع یا کبریت در محل دریچه و مبدا دودکش، چنانچه شعله به سمت داخل دودکش کشیده شد بیانگر این است که مکش دودکش مناسب است و اگر تغییری در شعله ایجاد شود نشانگر عدم مکش مناسب دودکش است.

*راه های متفاوتی برای باز کردن راه دودکش ها وجود دارد که بهترین آن ها استفاده از یک وزنه و طناب محکم است. وزنه را از بالای دودکش به پایین بی اندازید تا در میان راه تمام مسدود کننده ها را از بین ببرد.

*از تبدیل بخاری و سایر وسایلی که با سوختهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند به وسایل گازسوز جدا خودداری نمایید. برای اینکار البته می توانید از متخصصان مجرب استفاده کنید اما بازهم این کار توصیه نمی شود.

* یکی از نکات بسیار ساده این است که قرار گرفتن پرده ، لباس ، رختخواب ، ظروف پلاستیکی و سایر اشیاء قابل اشتعال در مجاورت بخاری می تواند سبب وقوع آتش سوزی در منزل گردد.

 
*درصورتیکه احساس کردید سوخت بخاری ناقص بوده و یا باشعله آبی نمی سوزد به آن بی‌تفاوت نمانید، ممکن است این نقص ناشی از نرسیدن هوای کافی به بخاری باشد. توجه داشته باشید که شعله بخاری همیشه باید آبی بسوزد.

*اگر به تازگی از سفر بازگشته اید و قصد دارید تا شیر اصلی گاز را باز کنید،  در ابتدا لازم است اطمینان حاصل نمایید که کلیه شیرهای مصرف وسایل گازسوز بسته باشد.

*یکی از نکات بسیار مهم در سلامت فصل زمستان استفاده از شلنگ های سالم و فشار قوی است. به غیر از این شلنگ ها از رابط دیگری برای وصل کردن وسایل به گاز استفاده نکنید.

*بدون استفاده از بست برای محکم کردن شیلنگ گاز هرگز از وسیله گازسوز استفاده نکنید و آبگرمکن و وسایل گاز سوز را هرگز در حمام نصب نکنید.

 
*طول شیلنگ گاز نباید حداکثر از ۱۲۰ سانتی متر بیشتر باشد، استفاده از شیلنگ‌های بلند برای رساندن گاز به نقاط مختلف منزل بسیار خطرناک است و باید از این کار خودداری کرد.

*استفاده از بخاری‌های بدون نیاز به دودکش بر اساس رعایت محدودیت‌های محل نصب آن که در استانداردها به آن اشاره و تعریف شده، بلامانع است و بر اساس این استاندارد دامنه کاربرد این دستگاه محدود به اماکن پر رفت آمد است که اکسیژن کافی برای محیط را تامین می‌کند. البته استفاده از این دستگاه بر اساس استاندارد ایران در اتاق خواب، حمام و محیط‌های بسته و کوچک ممنوع است.

*علائم مسمومیت با منواکسید کربن می‌تواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماری‌های مختلف دیده می‌شود. متاسفانه بسیاری از این علائم شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر می‌کنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده‌اند و تمایل به استراحت و خوابیدن پیدا می‌کنند. ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوآنزا، بروز مسمومیت در افراد را نشان می‌دهد.

*سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بی قراری، تهوع و استفراغ، خمیازه کشیدن بیش از حد.، کاهش دید از علایم عمومی مسمومیت‌ها است. حالت خواب آلودگی شدید، کسلی، خستگی و کاهش قدرت عضلانی از جمله علایم اولیه مسمومیت در افراد به شمار می‌رود. چنانچه افراد در این مرحله متوجه چنین علایمی شدند، با خارج شدن از فضای آلوده می‌توانند از پیشرفت مسمومیت پیشگیری کنند.

مقادیر کافی از پروتئین، میوه و سبزیجات می‌تواند سلامت پوست را تامین کند همچنین مصرف میوه‌ و سبزیجات حاوی ویتامین C برای پوست بسیار مفید است.

ماندن آب در پشت کنتور را یکی از عوامل یخ زدگی در هوای سرداست اکثر یخ زدگی ها از مجتمع ها و  آپارتمانهای چندواحدی است و عمده یخ زدگی ها مربوط به انشعابات داخل منازل می باشداز آنجایی که آب از طریق یک لوله در کلکتور تقسیم می شود، یخ زدگی در یک یا  تعدادی از کنتورهای یک مجتمع به منزله یخ زدگی انشعاب آب قبل از رسیدن به کلکتور نیست و یخ زدگی مربوط به انشعابات داخل ساختمان است.

مهندسین ناظر تاسیسات ساختمان باید در خصوص عایق بندی مناسب لوله های داخلی ساختمان و همچنین رعایت عمق مناسب اجرای این لوله ها جهت جلوگیری از یخ زدگی نظارت دقیق داشته باشند.

مشترکین می بایست هشدارهای ایمنی پیشگیری از بروز یخ زدگی کنتور و متعلقات آن را جدی گرفته و قبل از برودت هوا مسائل ایمنی ذیربط را رعایت نمایند در صورت بروز یخ زدگی، از حرارت دادن مستقیم و یا ریختن آب جوش بر روی کنتور آب پرهیز شود همچنین عایق کردن دور کنتور به وسیله پشم شیشه، گونی و یا قراردادن کیسه های خاک اره در محفظه کنتور و عایق بندی لوله های آب در فضای باز ساختمان از جمله راهکارهای جلوگیری از یخ زدگی است.

نکات ایمنی در شرایط سرما و بارش زمستانی

* قبل از اجرای برنامه و رفتن به منطقه مورد نظر از طریق مختلف از شرایط جوی، موقعیت منطقه و مسیر رفت و برگشت کسب اطلاع نموده و آشنایان و نزدیکان را در جریان قرار دهید.

* پوشاک و تجهیزات متناسب با برنامه و برخورد با شرایط سخت را به همراه داشته باشید.

* پوشاک اضافی و یدک داخل کوله را در کیسه های ضد آب و یا پلاستیک محکم عایق بندی نمایید تا رطوبت به آنها نفوذ نکند.

* مقداری جیره غذایی ذخیره از قبیل شیر خشک، کشمش، خرما خشک، انجیر خشک، مغز بادام، تخمه، کشک خشک، آدامس، چای خشک و نسکافه را در بسته بندی جداگانه به همراه داشته باشید.

* چراغ پیشانی و باطری یدک، شمع بی اشک، وسایل گرما زا، بهداشتی و دارویی و وسایل ضروری دیگر از قبیل فندک، کبریت ضد نم و قدری روزنامه را فراموش ننمایید.

* در شرایط سرمای سخت بخصوص توام با وزش باد هرگز دستکش را از دستتان بیرون نیاورید. زیرا در کمترین زمان ممکن دچار سرمازدگی آنی انگشتان خواهید شد.

*کفش نامناسب با فصل سرد و تنگ باعث سرما زدگی پاها خواهد شد پس به انتخاب کفش مناسب و ضد آب بودن آن توجه خاص داشته باشید.

* از مسیرهای عادی و پاکوب شده عبور نمایید و سعی نکنید مسیر دیگر را انتخاب کنید مگر از تجربه لازم برخوردار باشید.

* با دقت و  هوشیاری مراقب اوضاع جوی منطقه باشید و به محض فرا رسیدن ابرهای تیره و وزش باد از صعود منصرف شده و راه برگشت را در پیش گیرید.

*در شرایط بحرانی با حفظ خونسردی ولی با سرعت عمل بیشتر به نقطه امنی بروید یا اگر ممکن است برگردید.

* همواره به علایم راهنما و هشدار دهنده در طول مسیر توجه کنید و هر نوع عارضه طبیعی و مصنوعی آشکار مسیر را جهت برگشت صحیح به خاطر بسپارید.

* در صورت ریزش برف و یا باران شدید از ادامه صعود در شرایط دشوار منصرف شوید.

*اگر پوشش شما کافی نبوده و احساس سرما نمودید به منظور جلوگیری از سرما زدگی، پیوسته بدن را به فعالیت وادار نمایید و از بی تحرکی جداً بپرهیزید، زیرا در این صورت سرما به بدن غلبه کرده و شما را در خطر جدی قرار می دهد.

* در صورت وجود مه فاصله با نفر دیگر را به حداقل برسانید و همواره از مسیر پاکوب شده حرکت نمایید و نگذارید همراهتان از شما جدا شود و در صورت اجبار توقف کنید تا به شما بپیوندد.

* وجود مه در منطقه باعث محدودیت و اشکال در دید و شنوایی، جهت صدا و حتی تنفس می شود و انسان فاصله را تشخیص نداده و در تشخیص مسیر نیز ممکن و گاه تا ۱۸۰ درجه در انتخاب مسیر دچار اشتباه شده که عاقلانه ترین تصمیم برگشت به سوی پایین و یا رفتن به نقاط امن می باشد.

* نگذارید عضوی از بدنتان خیس شود زیرا انرژی و گرما از همان نقطه بیرون آمده و شما را دچار کمبود انرژی و خستگی زودرس می نماید.

* به اصل ریزه خواری یعنی هر بار خوردن و آشامیدن به مقدار کم ولی پیوسته را به خاطر داشته باشید.

* از غرور بیجا بپرهیزید و به توصیه های افراد با تجربه و آگاه در منطقه توجه نمایید.

* همواره کلاه مناسب به سر داشته و در صورت ممکن جلو بینی و دهان را با پوشاک مناسب بپوشانید تا دچار مشکلات ریوی و از دست دادن آب و انرژی نشوید.

*اگر در مکانی مجبور به توقف شدید پیوسته و درجا با حرکات مناسب و ملایم خود را گرم نگاه داشته و از حرکت دادن انگشتان پاها و دست ها غافل نشوید زیرا هر چه قدر بدن بی حرکت بماند به همان اندازه دمای عمومی بدن افت می نماید و شما را با خطر  جدی سرمازدگی روبه رو می کند.

* از مسیرهای با شیب تند سنگی و یخ زده با دقت و احتیاط و با حواس جمع عبور نموده و از کمک به یکدیگر غافل نشوید.

* در شرایط وجود ابر تیره و افزایش باد مراقب صاعقه باشید به خصوص اگر صدای جرقه خفیف را روی ابزار فلزی همراه شنیدید و یا موهای سر و دستتان سیخ سیخ شد فوراً راه پایین آمدن و رفتن به نقاط امن مثل پناهگاه باشید.

* در هنگام بروز صاعقه وسایل فلزی همراه حتی ساعت مچی خود را داخل لباسهای عایق پیچیده و در کوله پشتی جای دهید و ابزاری مانند کلنگ و باتوم را از خود دور کنید. به خاطر داشته باشید بستن باتوم و کلنگ به کوله پشتی که نوک تیز آن از سر بالاتر قرار گیرد بهترین موقعیت برا اصابت مستقیم صاعقه می باشد.

* در هنگام بروز صاعقه حداقل ۵ متر با دیگران فاصله داشته و با گامهای کوتاه و قدری تند ارتفاعات را ترک نموده و از پناه گرفتن در زیر درختان بلند و صخره ها و یا دهانه غارها خودداری نمایید مگر حداقل ۱۵ متر به درون غارها بروید.

* اگر جای امنی نیافتید حدالامکان کنار سنگی کوتاه چمباتمه زده و در صورت ممکن با لباس و یا کوله پشتی و یا هر چیز خشک دیگر بین خود و زمین عایق ایجاد نموده و در شرایط اضطراری تخته سنگی را برگردانده و روی آن چمباتمه بزنید.

* از جویبارها و رودخانه ها کمی فاصله بگیرید و حدالامکان از رفتن به نقاط مرطوب و خیس دوری کنید.

*تلفن همراهتان را خاموش نموده و از آن استفاده نکنید چون باعث عبور امواج صاعقه می شود، مگر در شرایط اضطراری و اورژانسی.

* از وسایل فلزی به خصوص با لبه یا نوک تیز دوری نمایید و اگر داخل پناهگاه می باشید از نزدیک شدن به ستونهای فلزی و یا پنجره های آن خودداری نمایید.

* حداقل تا نیم ساعت بعد از شنیدن آخرین صدای رعد از محل امن بیرون نیایید.

* بلندی ها و ارتفاعات بخصوص روی قلل و یالها و یا سطوح هموار مناسب ترین شرایط برای اصابت صاعقه است، پس از رفتن به سوی آنها بپرهیزید.

*در صورت اصابت صاعقه به فرد با حفظ خونسردی کمکهای اولیه را آغاز نمایید و او را به مکان امنی برده و گرم نگاه دارید و اگر صاعقه زده دچار شوک گردیده تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی را شروع نموده و با فریاد و یا هر وسیله ممکن از دیگران کمک بطلبید.

* در شرایط سخت و سرمای زیاد اگر مجبور به ماندن شدید به درون اطاقک های سنگی و یا حفره ها و غارها و شکافها بروید و اگر نبود با برف و یا سنگ برای خود جانپناهی بسازید و با هر وسیله ممکن روی آن را پوشانده و خود را گرم نگه دارید.

* کنار هم بنشینید و خود را سرگرم کنید و از خوابیدن جدا پرهیز نمایید و خود را بیدار نگه دارید.

* از نوشیدنی گرم و مواد غذایی زود هضم استفاده نموده و در صورت ممکن از چراغ های حرارتی برای گرم کردن بدن استفاده نمایید و به هر طریق ممکن خود را گرم نگه دارید تا سرما به شما غلبه نکند، خواب رفتن به خصوص غیر ارادی در این شرایط بسیار خطرناک می باشد.

* از رفتن به داخل سطوحی یک دست و با شیبی نسبتاً تند حدود ۳۵ تا ۵۰ درجه که برف زیادی نیز در آن انباشته شده بپرهیزید و اگر مجبور به عبور از آن هستید سر و صدا نکنید و پیوسته مراقب اوضاع بوده و با فاصله نسبتاً زیاد از یکدیگر و یا تک تک عبور کنید و با قدم های بلند از مانعی به مانع دیگر  بروید و برف را نشکافید و کانال ایجاد نکنید و پا در جای پای یکدیگر بگذارید تا از منطقه عبور نمایید.

* اگر چادر به همراه دارید و مجبور به نصب آن شدید حدالامکان نزدیک به تنه درختان آن را به پا نکنید و از بستن بند آن به درختان خودداری کنید، کف چادر را مسطح نموده و درب آن را در پناه باد پیش بینی نمایید و سعی کنید در مسیر بهمن و سقوط سنگ و یا نزدیک پرتگاهها و چشمه سارها برپا نکنید و در صورت نصب، دور آن را با برف و یا سنگ دیوارچینی کنید و کانال عبور آب را نیز در اطراف آن در نظر بگیرید.

* در شرایط حتی خیلی سرد کاملاً زیپ ها و یا محل های عبور هوا را ببندید و در صورت روشن کردن چراغ در داخل آن قدری محل عبور و مرور هوا را در نظر بگیرید تا دچار گازگرفتگی چراغ نشوید.

* در داخل چادر لباس گرم بپوشید و از تکیه دادن به بدنه چادر خودداری نموده و پاها را کاملاً بپوشانید.

* در شرایط کولاک و طوفان و سرمای شدید، سعی کنید که هیچ عضوی از بدن شما در معرض هوای سرد قرار نگیرد. زیرا سرمازدگی موضعی خیلی سریع اتفاق می افتد به خصوص نوک انگشتان دست ها و پاها.

* هوای سرد، رطوبت، وزش باد و خستگی مفرط چهار عامل مهم در سرمازدگی هستند پس خود را در مقابل آنها ایمن کنید.

* بارش باران باعث نفوذ آب به داخل پوشاک تن شده و در نهایت رطوبت به پوست بدن می رسد که نتیجه آن از دست دادن انرژی و گرما و خستگی زودرس شده که اگر چاره اندیشی نشود منجر به سرمازدگی عمومی بدن(هیپوترمی)گردیده که مناسب ترین شرایط به همراه داشتن پوشاک ضد آب گورتکس می باشد.

*در صورت بارش شدید برف که بیش از ۴۰ الی ۵۰ سانت در ۲۴ ساعت ببارد از رفتن به کوهستان خودداری کنید و یا اگر در منطقه اطراق نموده اید ۲ تا ۳ روز صبر کنید و بعد به فعالیت بپردازید.

* بیشترین احتمال سقوط بهمن هنگام بارش برف تازه است پس مراقب اوضاع در منطقه باشید.

* شب ها باد از ارتفاعات به دامنه ها می وزد و روزها از دشت به ارتفاعات و اگر برعکس شد هوای بدی در انتظار شما خواهد بود.

* اگر در روز به دور از انتظار هوای منطقه برفی گرم بود مه شامگاهی را به دنبال خواهد داشت که هر چه قدر روز گرم تر باشد. مه شبانه غلیظ تر خواهد بود پس پیش بینی لازم را بنمایید.

*پرواز پرندگان در ارتفاعات نشانه هوای خوب بوده و اگر پرواز آنها از ارتفاعات به طرف دامنه ها باشد نشانه یک هوای بد خواهد بود.

* در شرایط زمستان از فعالیت ها ی بیهوده و غیر لازم بپرهیزید و انرژی را بیهوده هدر ندهید تا در شرایط بحران انرژی بیشتری داشته باشید.

 

فصل سرما معمولاً با بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و گریپ همراه است؛ اقداماتی که برای سرما نخوردن در زمستان انجام می‌دهیم نمی‌توانند سلامت و نلرزیدن از سرما را تضمین کنند اما پیشگیری همیشه بهتر است. لباس مناسب پوشیدن، غذای مناسب خوردن و رعایت برخی کارها می‌توانند از بیمار شدن و لرزیدن جلوگیری کنند.
تغذیه زمستانی

معمولاً در زمستان به علت سرما و از دست دادن انرژی زیاد اشتهای بیشتری برای غذا خوردن مخصوصاً غذاهای گرم و پر کالری داریم اما باید رژیم غذایی و تعادل در خوردن را حفظ کرد و از خوردن موادغذایی قندی و چرب خودداری کنیم؛ در فصل زمستان غذاهایی مانند سوپ و میوه‌های زمستانی انرژی زا هستند مانند نارنگی، کیوی، گریپ فروت، موز، کشمش، آجیل، غلات سبوس‌دار، سبزیجات، سویا، قارچ، زنجبیل تازه، ماهی آزاد، ماهی تن و یا ماهی خال مخالی، تخم مرغ و شیر را نیز نباید فراموش کنید. مخلوط عسل و لیموترش یک داروی مفید برای پیشگیری و درمان است. ‌
این موادغذایی افزون بر گرم کردن بدن شما، دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی انرژی‌زا هستند.
فعالیت بدنی

انسان مانند گیاهان نباید به خواب زمستانی برود و بی‌تحرک باشد بلکه برعکس باید فعالیت خود را بیشتر کند. روزی نیم ساعت سریع راه رفتن بدن را گرم وتقویت می‌کند، سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند و برای سلامت قلب و ذهن ما مفید است.

هیچ چیز بدتر از ماندن در یک محیط بسته نیست، چه در خانه یا در محل کار، انسان نیاز به هوای تمیز و نفس کشیدن دارد تا از تجمع میکروب در بدن جلوگیری شود و ریه‌ها بتوانند نفس بکشند.

ماندن در خانه و نداشتن نور کافی موجب مشکلات روحی، روانی و افسردگی زمستانی (فصلی) در انسان می‌شوند؛ بنابراین بیرون رفتن از خانه به منظور پیاده روی، حرکت و فعالیت و در معرض نور قرار گرفتن برای سلامت جسمی و روحی زمستانی بسیار مفید است.
قبل از شروع زمستان

حتی قبل از رسیدن فصل زمستان برای کاهش ابتلا به سرماخوردگی ترجیحاً میوه و سبزیجات حاوی ویتامین C بخورید چون مکملهای خوبی برای این فصل سردند؛ پروبیوتیک که تقویت کننده فلور روده است را فراموش نکنید؛ اکیناسه یا سرخارگل برای مقابله با سرماخوردگی و عفونت‌های تنفسی بسیار مفید است چون زمان بیماری، شدت بیماری و علائم بیماری را کاهش می‌دهد.
سعی کنید قبل از شروع فصل زمستان این مواد را در خانه داشته باشید.
اسپیره کوهی، نعنا، عصاره آویشن و دارچین نیز برای پیشگیری و درمان بهترین گزینه‌ها هستند.
روغن‌ها و اسانس‌های ضروری برای فصل زمستان

بهتر است قبل از شروع فصل زمستان روغن‌های مورد نیاز مانند اسانس اکالیپتوس یا برگ اکالیپتوس، اسانس آویشن را تهیه کنید تا برای تمیز کردن هوای داخل خانه استفاده کنید؛ حتی ریختن چند قطره از این اسانس‌ها در دستمال و استشمام آن نیز موثر است.

در صورت سرماخوردگی می‌توانید چند قطره از آن را در ظرف آبی که جوش آمده است بریزید تا هوا را مرطوب و تمیز کند؛ این کار را ۴ تا ۵ بار در روز انجام دهید.
بهداشت

در فصل زمستان نیز باید بهداشت را در مورد خود و اعضاء خانواده حفظ کرد؛ زیرا این فصل ناقل بسیاری از میکروب‌ها بخصوص ویروس‌هاست که باعث عفونت در بدن می‌شود و از طریق سرفه و عطسه از فردی به فرد دیگر سریعاً منتقل می‌شود؛ حتی با دست زدن به تلفن، کلید، دستگیره یا هر شی دیگر که در منزل است ویروس منتقل می‌شود.

بهتر است دست‌های خود را به طور مرتب، با آب و صابون بشوئید؛ محلول ضدعفونی نیز می‌تواند در حفظ بهداشت موثر باشد؛ معمولاٌ در زمستان این عمل به خوبی انجام نمی‌شود اما نباید فراموش کرد فصل زمستان با خود ویروس و میکروب‌های فراوانی می‌آورد.

برگرفته از سایت انجمن پزشکی کوهستان ایران، فارس و سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب