پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

15:01:38 - سه شنبه 10 بهمن 1402
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
شبکه فاضلاب شهر رابر اجرا می شود
با پیگیری های صورت گرفته فرمانداری و اداره آب و فاضلاب شهرستان رابر از طریق استانداری و شرکت آب و فاضلاب استان انعقاد تفاهم‌نامه پروژه احداث و بهره برداری تأسیسات اجرای طرح فاضلاب شهر رابر در دستور کار قرار گرفت.

به‌گزارش پایگاه خبری و تحلیلی “صبح رابر“، به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان رابر ؛ با پیگیری‌های صورت‌گرفته فرمانداری و اداره آب و فاضلاب شهرستان رابر از طریق استانداری و شرکت آب و فاضلاب استان انعقاد تفاهم‌نامه پروژه احداث و بهره‌برداری تأسیسات اجرای طرح فاضلاب شهر رابر در دستور کار قرار گرفت.

احداث و بهره‌برداری تأسیسات فاضلاب شهر رابر در ازای تخصیص بخشی از پساب تصفیه شده شامل تأمین مالی هزینه، تهیه مصالح و اجرای حدود ۱۰۱ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال فاضلاب و هزینه‌ی اجرا شامل تهیه، حمل و نصب تجهیزات الکترومکانیکال و تکمیل ساختمان‌های جنبی و فرایندی و یک مدول تصفیه‌خانه فاضلاب با دو خط جریان به ظرفیت ورودی فاضلاب به حجم ۴۲۷۳ مترمکعب در شبانه‌روز است.

دکتر محمدمهدی فداکار استاندار کرمان با اشاره به اینکه، آب مهم‌ترین نیاز زیرساختی برای توسعه است، عنوان کرد: بزرگ‌ترین مشکل استان کرمان، تأمین آب است و برای اینکه بتوانیم طرح‌های توسعه صنعتی را در استان اجرا کنیم، باید به سمت استفاده از آب‌های غیرمتعارف برویم.

وی به ظرفیت‌های قانونی استفاده از آب‌های غیرمتعارف از جمله پساب اشاره داشت و افزود: خشکسالی‌ها بر کشاورزی استان تأثیر گذاشته است و ما برای توسعه صنعتی باید تولید آب را از آب‌های غیرمتعارف انجام دهیم.

فداکار تصریح کرد: ظرفیت‌های صنعتی و معدنی استان برای سرمایه‌گذاری مطلوب است، اما نبود آب چالش ایجاد می‌کند. با سرمایه‌گذاری شرکت مس انگیزه‌ای برای برنامه‌های توسعه صنعتی ایجاد می‌شود.

براساس این گزارش خانه خشتی نوشت؛ امیر خرمی‌شاد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، در این نشست که با حضور نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کرمان، استاندار کرمان و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان برگزار شد، اظهار کرد: اجرای پروژه احداث تاسیسات فاضلاب در ۵ شهر استان کرمان کاری بزرگ است که نگاه شرکت ملی مس بر این موضوع بیش از آنکه برای استفاده از آب باشد، نگاهی متناسب با مسئولیت‌های اجتماعی‌ است.

وی افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایه‌گذاری عظیمی را انجام داده و آب را از خلیج فارس برای صنایع منتقل کرده است و ۲۴ میلیون مترمکعب سهمیه از پروژه انتقال آب داریم و ۳۵ میلیون مترمکعب آب مصرفی ماست که ۵ درصد از این آب تولیدی شبکه فاضلاب به شهرداری اختصاص داده شده است و برکات این کار برای استان کرمان زیاد است.

خرمی‌شاد تاکید کرد: ۱۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۲۰ سال برای سرمایه گذاری دیده شده است و امیدواریم خیر این کار برای مردم کشور و پنج شهر مدنظر مشهود باشد‌.

استاندار کرمان نیز در این نشست، اظهار کرد: آب اَبَرمشکل و نیاز استان کرمان است و مهمترین زیرساخت توسعه به‌شمار می‌رود.

محمدمهدی فداکار افزود: صنایع استان کرمان بخشی از نیاز آب را از طریق انتقال آب تامین کرده‌اند، اما بر اساس ظرفیت‌های قانونی ایجاد شده شرکت‌های بزرگ باید آب های غیرمتعارف نیز استفاده کنند که فاضلا بهترین و نزدیکترین گزینه برای آنهاست.

وی ادامه داد: شرکت ملی مس پذیرفت در شهرهایی که سرمایه‌گذاری و ظرفیت تولیدی دارند، سرمایه‌‌گذاری برای تاسیسات فاضلاب در این مناطق را انجام دهند.

استاندار کرمان عنوان کرد: رفسنجان ۵۰۰ مترمکعب لیتر بر ثانیه تولید آب پساب دارد که با ایجاد شبکه می‌تواند برای صنعت مورد استفاده قرار گیرد.

فداکار بیان کرد: چاره‌ای نداریم در شهرهایی که کشاورزی در آنجا به‌علت خشکسالی و یا سایر مسائل اولویت‌اش را از دست می‌دهد، صنعت در حال توسعه است و باید آب باشد و می‌توان از آب نامتعارف در این زمینه بهره برد.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات این است که صنایع می‌آیند و آب می‌خواهند، اما آب وجود ندارد و احداث تاسیسات فاضلاب کمک می‌کند که صنعت با خیال راحت برای شرکت‌ها در آینده تامین آب را انجام دهد و کار را پیش ببرد.

استاندار کرمان اضافه کرد: پنج درصد آب تولیدی در پروژه فاضلاب هم سهم شهرداری‌هاست تا برای فضای سبز و فضاهای شهری مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب