پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

13:13:24 - یکشنبه 4 خرداد 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
مذاکره‌کنندگان چیزی را امضاء نکنند که موجب برتری یافتن مستکبر بر جمهوری اسلامی شود
برهان مساله این نیست که آنها کافرند، چون با کافر می‌شود کنار آمد ولی با مستکبر نمی‌شود کنار آمد. به گزارش ” صبح رابر”  در حالی که تعداد زیادی از کارشناسان مسائل هسته ای توافق اولیه هسته ای میان ایران و ۵+۱ را یک توافق یک طرفه و مخالف با منافع ایران می دانستند، آیت‌الله […]

برهان مساله این نیست که آنها کافرند، چون با کافر می‌شود کنار آمد ولی با مستکبر نمی‌شود کنار آمد.

به گزارش ” صبح رابر”  در حالی که تعداد زیادی از کارشناسان مسائل هسته ای توافق اولیه هسته ای میان ایران و ۵+۱ را یک توافق یک طرفه و مخالف با منافع ایران می دانستند، آیت‌الله جوادی‌آملی در پیامی به نشست هم‌اندیشی اصول سیاست خارجی دولت اسلامی از مسؤولان سیاست خارجی نظام خواست در مذاکرات بین‌المللی مقتدرانه حامی و بیانگر اسلام باشند و هیچ‌گاه چیزی را امضا نکنند که برخلاف فرمان ذات اقدس اله است.

عضو حوزه علمیه جامعه مدرسین قم در این پیام آورده اند: رابطه سیاسی ما، رابطه اقتصادی ما، رابطه اجتماعی ما، رابطه‌های فرهنگی و مانند آن می‌تواند بدون مودّت، بدون محبّت، بدون عاطفه، بدون اتخاذ ولی، بدون اتخاذ سبیل باشد هیچ تلازمی بین ارتباط و تعامل متقابل با مسائل عاطفی و اتخاذ مودت و محبت و اتخاذ ولی و سبیل و امثال ذلک نیست، این هم یک مطلب.

اگرچه تیم هسته ای مذاکره کننده با غرب به دنبال ایجاد یک فضای اعتماد میان ایران و غرب است و طرف های غربی در مذاکرات هسته ای بارها با وضع تحریم های جدید و به چالش کشیدن مذاکرات هسته ای، نشان دادند که قابل اعتماد نیستند، آیت‌الله جوادی‌آملی در ادامه نسبت به ضرورت هوشیاری و احتیاط در مواجهه با محاربان و مستکبران تاکید و تصریح کرد: اگر طرف مقابل محاربی بود که همواره سخن از گزینه نظامی روی میز دارد این گروه همان‌هایی هستند که بارها به عرضتان رسید وقتی انسان با اینها معامله می‌کند دست می‌دهد باید انگشتانش را بشمرد، باید مواظب باشد.

وی با اشاره به آیه قرآن کریم که فرموده است «خُذُوا حِذْرَکُمْ» گفت: قران این افرادی که همیشه دم از گزینه نظامی علیه ایران می زنند را دشمن می داند؛برهانی که قرآن کریم اقامه می‌کند این نیست که آنها چون مسلمان نیستند و کافرند شما با اینها طرز دیگر رفتار کنید، برهان مساله این نیست که آنها کافرند، چون با کافر می‌شود کنار آمد چه اینکه در مطلب بعد به عرضتان می‌رسد؛ ولی با مستکبر نمی‌شود کنار آمد.

تمام تلاش تیم مذاکره کننده در این است تا به یک توافق جامع و نهایی با غرب در خصوص مسائل هسته ای رسیده تا بتواند تحریم ها را بشکند اما عضو پیشین مجلس خبرگان خبری در این خصوص تأکید می کند: یعنی اینها سوگندشناس نیستند، امضاشناس نیستند، کنوانسیون‌شناس نیستند، میثاق بین‌الملل‌شناس نیستند، تعهّد متقابل‌شناس نیستند، قطعنامه‌شناس نیستند با این گروه نمی‌شود زندگی کرد؛ اینها به هیچ تعهدی از تعهدات خود پایبند نیستند، چندین قطعنامه علیه اسرائیل صادر شد اینها عمل نکردند، چندین قطعنامه در زمان دفاع مقدس صادر شد اینها عمل نکردند.

ایشان سپس به سست‌پیمانی محاربان و مستکبران اشاره کرد و گفت: غرض آن است که برهان قرآن درباره محاربی که همواره سخن از گزینه نظامی روی میز است دارد این است که «لا أَیْمانَ لَهُمْ» با اینها باید کمال دقت، رعایت و تیزبینی و تیزهوشی را اعمال کرد. در بخشی از سخنان نورانی امیر بیان علی‌بن‌ابی‌طالب(علیه أفضل صلوات المصلّین) دارد که فلان شخص اگر بیعت کند به بیعت او، به امضای او، به تعهّد او هیچ اعتبار نیست «إِنَّهُا کَفُّ یَهُودِیَّهٌ»دستش، دست یهودی است، این یعنی اگر با دست راست بیعت کند با دست چپ نقض می‌کند، با دست بیعت کند با پا نقض می‌کند، با چشم تعهّد کند با گوش نقض می‌کند چنین کسی است. مذاکره با اینها در حدّ عالی سواد بین‌الملل، فرهنگ بین‌الملل، ادب بین‌الملل، هوش بین‌الملل، گوش بین‌الملل، عقل بین‌الملل، قلب بین‌الملل لازم است که انسان مصافحه کند بعد انگشتانش را هم بشمرد و چیزی کم نیاید در توافق‌ها اینچنین است (لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ)این هوشیاری دقیق و عمیق مسؤولان محترم ما را می‌طلبد. دست اینها از نظر مسائل حقوقی پر است.

برخلاف روحیه مذاکره و دیپلماسی تهدید ها و توهین های زیادی از سوی طرف های غربی صورت گرفت که با سکوت دستگاه دیپلماسی حاصل شد؛ به عنوان مثال پس از اینکه وندی شرمن معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا ایرانیان را ژن ایرانیان را فریبکار دانست و یا اینکه پس از وضع قطع نامه حقوق بشری علیه ایران، مسئولین ایرانی سکوت کرده و جوابی به آنها ندادند، این مرجع معظم تقلید در ادامه خواستار توجه مسؤولان سیاست خارجی به اصول دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی یعنی ۳ اصل عزت، حکمت و مصلحت بویژه در حوزه رفتار‌های دیپلماتیک شد.

آیت‌الله جوادی‌آملی همچنین توصیه کرد مذاکره‌کنندگان چیزی را امضاء نکنند که موجب برتری یافتن مستکبر بر جمهوری اسلامی شود: «در موارد شخصی، کلاً عزّت، حکمت، مصلحت اینها حاکم است و هیچ کدام از اینها منافی با رابطه بین‌الملل نیست، منافی نیست و معاند نیست و مزاحم نیست یک، چه اینکه ارتباط بین‌الملل، روابط با کشورها هم مستلزم اتخاذ ولی، مستلزم سبیل داشتن که آنها بر مسلمین سبیل داشته باشند، مستلزم موالات، مستلزم تحت حمایت اینها بودن نیست، نه از این طرف تعاند است نه از آن طرف تلازم، نه رعایت اصول عزت، حکمت و مصلحت معاند با رابطه است، مخالف با رابطه است، مزاحم با رابطه است، نه رابطه مستلزم اتخاذ ولی، اخذ سبیل، دادن سلطه به آنهاست. این به هوشیاری مرتبطان ما وابسته است.

وی خاطر شان کرد: این عزیزان ما آن‌قدر باید مقتدرانه حامی و بیانگر اسلام باشند که «الإِسلامُ یَعلُوا و لا یُعلی عَلیه»را در نظر داشته باشند و هیچگاه چیزی را امضا نکنند که برخلاف فرمان ذات اقدس اله است.

آیت‌الله جوادی‌آملی در پایان این پیام همچنین خواستار رعایت قوانین رایج کشوری بویژه مصوبات مجلس از سوی مسؤولان شد: عرضم این است که مسؤولان محترم ما در عین حال که اصول سیاست را بر محور قرآن و روایات و عترت اهل بیت(علیهم‌السلام) اجرا می‌کنند مصوّبات مجلس، قانون رسمی مملکت هم برای همه قابل احترام است و اگر این قانون ملحوظ شود همه مسؤولان نظام حمایت می‌کنند، خود قانون حمایت می‌کند، توده مردم هم حمایت می‌کنند. اول و وسط و آخر، آخر و وسط و اول همه برنامه‌ها حضور خداست که انسان خدای سبحان را در آغاز در ذهن نظر داشته باشد، در اثنای سخن در نظر داشته باشد چیزی که در قیامت انسان نتواند از عهده‌اش برآید نه بگوید، نه امضا کند، نه بپذیرد، نه گوش بدهد. این تایید الهی است که فرمود: «إِنْ تَنْصُرُوا‌الله یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ»اینها عصاره‌ای از اصول سیاست دولت اسلام و نظام اسلامی است در سطح محلّی و منطقه‌ای و بین‌المللی.

انتهای پیام/منبع: خبرروز

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب