پایگاه اطلاع رسانی صبح رابر

5:12:58 - دوشنبه 24 شهریور 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
آیا به راستی کرمان کمترین میزان اضافه کاری کشور را دارد ؟!
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش مربوط به فصل بهار تحولات بازار کار ایران صرفا اضافه کاری به مفهوم حضور افراد با ساعات کار بیشتر در محیط های کاری مشخص را مورد بررسی قرار داده و وضعیت استان ها را اعلام کرده است.

به گزارش” صبح رابر” به نقل از  ” بوتیا ” ، در بررسی های مرکز آمار ایران مربوط به فصل بهار تحولات بازار کار ایران به گونه ای است که وضعیت حضور با ساعات بیشتر از معمول هفته در محل های اصلی و رسمی کار افراد مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است. به عنوان نمونه آمار ارائه شده نشانگر تمامی فعالیت های افراد در زمینه های گوناگون به نحوی که شرح داده شد نیست و صرفا وضعیت حضور در یک رشته شغل تحلیل شده است.
بر این اساس، در استان همدان طی بهار امسال بالاترین میزان اضافه کاری در کشور انجام شده به نحوی که از هر دو نفر شاغل، یکنفر در هفته اشتغال بیشتر از ۴۹ ساعت را در هفته تجربه کرده است. ۵۵٫۴ درصد شاغلان ساکن در استان همدان در بهار امسال، اضافه کاری کرده اند.

پس از آن تهرانی ها در جایگاه دوم انجام بالاترین میزان اضافه کاری قرار دارند. طی بهار سال جاری ۵۳٫۶ درصد پایتخت نشینان بیشتر از ۴۹ ساعت در هفته کار کرده اند. در پایتخت نیز هر دو نفر شاغل، یکنفر اضافه کاری کرده است.

این وضعیت در مورد استان های دیگر نیز قابل مشاهده است. در آذربجان شرقی نیز ۴ نفر از هر ۱۰ نفر اضافه کاری می کنند. این وضعیت در مورد اردبیل تقریبا ۵ نفر از هر ۱۰ نفر شاغل است و در البرز نیز از هر ۱۰ نفر ۴ نفر دارای ساعت کار بیشتر از ۴۹ ساعت در هفته هستند.

زنجانی ها نیز دارای آمار اضافه کاری بالایی هستند به نحوی که در این استان نیز نزدیک به ۵ نفر از هر ۱۰ نفر اضافه کاری می کنند و این وضعیت در قزوین و کردستان نیز وجود دارد که البته در این دو استان ۴ نفر از هر ۱۰ نفر شاغل اضافه کاری انجام می دهند.

شاغلان در گیلان، مازندران و هرمزگان نیز دارای ساعات کار بیشتر از ۴۹ ساعت در هفته اند و از این بابت جزو استان های با میزان اضافه کاری بالا محسوب می شوند. در نقطه مقابل وضعیت حضور افراد در بازار کار برخی از استان ها بسیار کمتر از مناطق یادشده است که می تواند به بُنیه مالی افراد، بافت فرهنگی منطقه، پایین تر بودن هزینه های زندگی نسبت به مناطق یادشده، قانع بودن افراد و یا وجود نداشتن بستر مناسب برای انجام اضافه کاری مربوط باشد.

به صورت کلی، استان های مانند ایلام با ۲۵٫۱ درصد، خراسان جنوبی با ۱۹٫۶ درصد، سیستان و بلوچستان با ۲۷٫۹ درصد، کرمان ۲۷٫۳ درصد، لرستان با ۲۷٫۸ درصد و یزد با ۲۱٫۲ درصد؛ دارای کمترین آمار اضافه کاری شاغلان هستند و نسبت به استان هایی مانند تهران و همدان تا ۵۰ درصد کمتر است.

جدول وضعیت اضافه کاری شاغلان در استان ها

استان سهم شاغلان با بیش از ۴۹ ساعت کار معمول استان سهم شاغلان با بیش از ۴۹ ساعت کار معمول
آذربایجان‌شرقی ۴۱٫۲ سیستان‌وبلوچستان ۲۷٫۹
آذربایجان غربی ۳۷ فارس ۳۷٫۷
اردبیل ۴۵٫۴ قزوین ۴۴٫۷
اصفهان ۳۳٫۶ قم ۳۶٫۷
البرز ۴۱٫۵ کردستان ۴۰٫۷
ایلام ۲۵٫۱ کرمان ۲۷٫۳
بوشهر ۳۹٫۷ کرمانشاه ۳۷٫۵
تهران ۵۳٫۶ کهکیلویه‌وبویراحمد ۳۱٫۵
چهارمحال‎وبختیاری ۳۶٫۹ گلستان ۳۳٫۳
خراسان جنوبی ۱۹٫۶ گیلان ۴۸
خراسان رضوی ۳۰٫۶ لرستان ۲۷٫۸
خراسان شمالی ۳۶٫۸ مازندران ۴۵٫۲
خوزستان ۳۳٫۳ مرکزی ۳۷٫۹
زنجان ۴۶٫۸ هرمزگان ۴۳٫۲
سمنان ۳۳٫۲ همدان ۵۵٫۴
—- یزد ۲۱٫۲

 

این آمار در حالی اعلام می شود که استان کرمان دارای بیشترین میزان صادرات غیر نفتی است و سه محصول مهم را که شامل فرش ؛ پسته و سنگ های معدنی می شود در سبد صادراتی غیر نفتی کشور قرار داده است.

البته آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران تنها مربوط به ادارات دولتی بوده و این در حالی است که اکثر شرکت ها و سازمان های بزرگ استان کرمان مربوط به بخش خصوصی است.

این شرکت ها که به صورت خصوصی و یا نیمه دولتی اداره میشوند آمار ساعت کاری بالایی را دارند و اگر این شرکت ها در این آمارگیری مشارکت داده می شدند ، استان کرمان به عنوان یکی از پرکار ترین استانهای کشور معرفی می شد.

این درحالی است که قشر عظیمی از مردم استان کرمان بخصوص جنوب استان بیشترین در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند که ساعاتی بیشتر از ساعات کاری اداره ی را شامل خواهد شد.

انتهای پیام / نورا ش

 

تابناك وب سجام تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب